Ne stišava se bura

GLUMA ILI PENAL? Navijač pokrenuo peticiju i traži kaznu za Lovrenova suigrača

Ne stišava se rasprava u Engleskoj oko toga je li napadač Liverpoola Christian Benteke odglumio prekršaj i prevario suca koji je u završnici nedjeljne utakmice protiv Crystal Palacea dosudio jedanaesterac za Redse.

Liverpool je u 29. kolu Premier lige slavio na gostovanju kod Palacea (2-1) i to s igračem manje, a do pobjedničkog je pogotka došao u šestoj minuti sudačke nadoknade. Benteke je bio strijelac iz jedanaesterca koji je sam izborio. Ili možda odglumio, ovisno iz čijeg se kuta gleda.

‘FA mora djelovati’

Nema sumnje da je Damien Delaney koljenom dotaknuo belgijskog nogometaša po peti, a je li taj kontakt bio dovoljan za kazneni udarac ili je Benteke prevario suca previše dramatičnim padom, pitanje je o kojem se još uvijek raspravlja. Korak dalje je otišao jedan navijač Crystal Palacea koji je na stranici Change.org pokrenuo peticiju kojom traži da i Benteke i Liverpool naknadno bude kažnjeni.


“Jasno nam je da se rezultat utakmice ne može promijeniti, ali Engleski nogometni savez mora djelovati protiv ovakve vrste ponašanja”, napisao je pokretač peticije.

Povratak na Net.hr