GENIJALAN IZVOR ZNANJA: / 'Nogometne ikone' - najbolja stranica na Internetu! Stisnite joj 'lajk'

Image

U današnje doba kada se sva djeca, a i oni nešto stariji koji su zapeli u produženoj adolescentskoj fazi, šišaju na Reusa, C.

17.7.2016.
9:40
VOYO logo

Secretario, Zamorano, Nestor Sensini ili, štajaznam, Joeclyn Angloma, samo su neki od tih pomalo zaboravljenih i zapostavljenih igrača na koje nas ta zasigurno najbolja stranica na cijelom Facebooku svakodnevno podsjeća, a koji na taj način - barem u ovom virtualnom svijetu - nastavljaju svoju karijeru i popularnost.

Istovremeno, mi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu, nastavljamo svoje djetinstvo u kojemu su ovi ljudi, nema nikakve sumnje u to, bili jedni od glavnih heroja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Jesi li već stisnuo "lajk" na spomenutu stranicu? A? Stisni i na ovaj tekst)

Zidane, majstor i za šankom

Osim navedenoga, dakle, stranica "Nogometnih ikona" svakodnevno podsjeća i na zanimljive podatke i sportske priče, koje nisu - poput ovih s kojima se inače na netu susrećete - samo plod od raznih PR-ova u javnost plasiranih priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Znate li tako, na primjer, da su Giovanni Rosso i Avram Grant 2008. godine pregovarali o Grantovom eventualnom preuzimanju Hajduka, ali dogovor nije nikada postignut jer se ispriječio požar u berlinskoj zračnoj luci koji je odgodio pregovore. Tadašnji trener Ante Miše nastavio je s pobjedama, a sve ostalo je povijest... Isto tako, da ste kojim slučajem fan te stranice, znali bi ste i da nekadašnji danski bek iz 90-ih, Michael Schjønberg, u Hannoveru ima besplatno pivo do kraja života jer je za istoimeni klub zabio odlučujući jedanaesterac u finalu Njemačkog kupa 1992. godine protiv tada favorizirane Borussie Mönchengladbach. A ni priča koja već neko vrijeme kruži po zagrebačkim malonogometnim krugovima, da je tijekom neke humanitarne utakmice u Kanadi veliki Zinadine Zidane zapljeskao našem Toniju Franji zbog poteza na terenu, a nakon utakmice - naš Franja velikom Zizou zbog poteza za šankom (!), ne bi vam bila nepoznanica...

"Frank Leboeuf je...", započeli biste razgovor u nekom nepoznatom društvu i tako odmah pobrali sve simpatije,"...jedini osvajač Svjetskog Prvenstva koji je glumio i u Oskarom nagrađenom filmu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivih stranica ima, ali...

Nakon toga biste, zahvaljujući toj stranici, to mogli dalje elaborirali na način da svima objasnite kako se simpatični ćelavac Frank, nakon trofejima bogate nogometne karijere, ozbiljno posvetio glumi, te uz mnoge zapažene kazališne uloge diljem Francuske ostvario i važnu ulogu liječnika u filmu "Teorija svega" o životu Stephena Hawkinga.

Ako vam nakon toga djevojka od vašeg najboljeg prijatelja ne bi potrčala u zagrljaj kao što je to učinila supruga Thomasa Strunza prema Stefanu Effenbergu (još jedan podatak na koji bi vas ta stranica podsjetila ako ste ga slučajno zaboravili), ili ako najkasnije tada ne bi shvatili da je - kao što to u ovom tekstu odgovorno tvrdim, pa čak i pod kaznenom odgovornosti - ovo najbolja Facebook stranica na svijetu, onda stvarno ne znam koji je vaš problem. (O Daislerovom problemu zato, zbog kojega je prerano prekinuo itekako obećavajuću karijeru u Bayernu iz Münchena, zahvaljujući jednoj od prvih objava na ovoj stranici, znam sve!)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne kažem ja da nema drugih stranica s interesantnim i korisnim sadržajem; TED Page, na primjer, na kojoj se raspravlja o idejama vezanim za tehnologiju, zabavu i dizajn, a na kojoj svakodnevno možemo čitati o čemu razmišljaju neki od najvećih svjetskih mislioca, često zna imati zanimljive objave. Ne kažem da nema... Isto tako, ni stranica Stephana Hawkinga nije za ignorirati, a i Dr. House na svojoj nudi itekako zanimljiv sadržaj i pokoju dijagnozu koja vam može spasiti život. Facebook stranica izvrsnog izraelskog pisca Etgara Kereta, isto tako, svakodnevno objavljuje njegove magične kratke priče, ona od Angeline Jolie skreće pozornost na njezine operacije i djecu koju je posvojila, Seinfeldova nudi pokoju pošalicu, ona Pamele Anderson ima mnogo oku ugodne golotinje, a Charlie Sheenova - naravno - podsjeća da nikad nije prerano za piće...

Image
Image

"Negdje u svijetu...", podsjetiti će vas Sheen redovito putem ekrana vašeg pametnog telefona,"...sigurno je već prošlo podne!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djorkaeff i njemu slični

Pa ipak, ništa od toga vam ne može ni približno popraviti dan kao kada vam se u sred radnog vremena, za vrijeme kojeg inače ne stignete ni sekundu predahnuti, te zbog kojeg pogled po cijeli dan ne dižete s kompjuterskog ekrana, a o stražnjici sa stolice da ne pričam, na tom istom ekranu pojavi simpatično lice vašeg dječačkog heroja Yourrija Djorkaeffa čiji ste Interov Umbro dres s brojem 6 ponosno nosili na rođendansku proslavu vaše tadašnje simpatije iz drugog osnovne. Ili, štajaznam, Patrice Loco čiju ste Panini sličicu sve do fakulteta imali zaljepljenu na ulaznim vratima vaše dječačke sobe. A, Denis Irwine i Garry Palister još uvijek vise na zidu te sobice kroz koju je, bezbeli, prošlo više nogometnih ikona, nego zaljubljenih djevojčica...

A ako, kojim slučajem, netko zbog te stranice nabaci još i frizuru Karela Poborskog ili onaj Ronaldov trokut na glavi iz finala Svjetskog Prvenstva 2002.g., ne samo da će ta stranica u potpunosti ispuniti svoju svrhu, već će i cijeli Internet, napokon, doći na svoje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo