GENIJALAC ZASJAO U SVOM PUNOM SJAJU: / Ronaldo je ovim čudesnim brojkama dao do znanja tko je gazda u Europi

Image
Foto: AFP, PHILIPPE DESMAZES

Ronaldo je protiv Walesa u prvoj polufinalnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva (2-0) u Lyonu ostvario dobre brojke.

6.7.2016.
23:24
AFP, PHILIPPE DESMAZES
VOYO logo

Tako je ponajbolji nogometaš svijeta ukupno odigrao 24 dodavanja, 9 udaraca na vrata Hennesseya, kreirao je jednu šansu za pogodak (asistirao) i postigao je jedan gol. I to onaj vodeći glavom u 50. minuti dvoboja. Ako bi zbrojili ukupne golove i asistencije u svim odigranim Eurima za Ronalda do sad u njegovoj karijeri, onda bi to ovako izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je, na ljestvici najboljih strijelaca i asistenata od Eura 2004. godine u Portugalu, na prvom mjestu s 14 golova/asistencija. Iza njega na drugoj poziciji je Španjolac Cesc Fabregas s 8 pogodaka i asistencija, a isti učinak ima i zvijezda Njemačke Bastian Schweinsteiger.

Za pamćenje

Evo i još nekih Ronaldovih postignuća. Ronaldo je prvi igrač koji je igrao u tri polufinala Eura (2004., 2012. i 2016.). Također, CR7 je nastupio u 20 susreta na Eurima tijekom svoje karijere, što je više od prvih pratitelja na vječnoj listi Buffona i Schweinsteigera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je izjednačio i rekord Michela Platinija od 9 golova na Eurima, a pet pogodaka postigao je glavom. Isto tako, protiv Walesa bilo je ukupno četvrti puta u njegovoj karijeri da je u jednoj utakmici na Euru postigao gol i bio asistent, dvostruko više od ijednog drugog igrača od 1980. godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo