ISPOD RADARA

GDJE SU BILI DINAMO, RIJEKA, HAJDUK I OSIJEK? Salzburg za oko tri milijuna eura doveo možda i najtalentiranijeg mladog Hrvata

To je svakako rekordan iznos za igrača njegove dobi i jedan je od najvećih transfera u povijesti kluba

Gotovo ispod radara provukao se veliki transfer mladog nogometaša, kapetana kadetske momčadi Istre 1961 i U-16 reprezentacije Hrvatske, Rocca Žikovića (16). Naime, mladi branič potpisao je za ugledni Red Bull Salzburg i to u rekordno visokom transferu za Istru.

Žiković, koji slovi za možda i najtalentiranijeg igrača Hrvatske u svojoj generaciji, stajao je Salzburg negdje između dva i tri milijuna eura, ako se ostvare svi bonusi ugrađeni u dogovor. To je svakako rekordan iznos za igrača njegove dobi i jedan je od najvećih transfera u povijesti kluba.

“Zahvalan sam Istri što mi je omogućila odlične uvjete i treninge te utakmice na najvišoj razini, što me i dovelo do ovog koraka ka profesionalnoj nogometnoj karijeri. Zahvalan sam na svom znanju i iskustvu koje sam stekao. Ugovor s RB Salzburgom je jedan veliki korak za mene i jako se radujem novim izazovima koji me čekaju”, rekao je nakon potpisa ugovora.

Inače, Žiković je sin nekadašnjeg igrača one “stare” Istre, Igora Žikovića, a on je nedavno bio i sportski direktor kluba u neslavnoj eri predsjednika Michaela Glovera te je navodno bio posrednik pri ovom transferu.

Povratak na Net.hr