HOĆE LI MU SE SVIDJETI?

GDJE ĆE MESSI TOČNO IGRATI U KOEMANOVOJ BARCELONI? Trener pronašao novu ulogu Argentincu. Ideja je vrlo zanimljiva

Čini se da bi kod Koemana stvari ipak mogle biti drugačije

Sada kada je priča oko ostanka Lionela Messija konačno završila, svi se pitaju gdje će i kako će Argentinac igrati kod novog trenera Ronalda Koemana. Klupska ikona Barcelone, kako piše Mundo Deportivo, odlučila se na formaciju 4-2-3-1, a Messiju je dodijelio posebnu ulogu.

Nizozemac će najboljeg igrača svijeta postaviti na poziciju “lažnog” desnog krila, a na lijevoj će strani koristiti ili Ansua Fatija ili Ousmanea Dembelea ili Francisca Trincaa, koji je tek stigao u klub.

Mundo piše kako Koeman smatra da će protivnici morati ulagati dodatne napore kako bi čuvali Messija na toj strani te da bi se samim time otvarao prostor na suprotnoj lijevoj strani.

ProfimediaFoto: Profimedia

Uloga na terenu

Planira tako raširiti vezni red protivnika i onda iskorištavati mlade snage, odnosno Dembelea, Trincaa ili Fatija, ovisno tko će igrati. Messi bi se izvlačio s krila u sredinu i koristio slobodan prostor iz kojeg bi mogao napadati protivnika, što mu neće biti neki problem jer ionako mu je to glavna uloga, a time bi natjerali suparnika i na povlačenje.

Messi će, vele Španjolci, i kod Koemana imati potpunu slobodu u napadu i od njega se neće tražiti da se spušta na svoju polovicu kako bi pokretao igru. Trener navodno ne želi da se Messi troši u obrani i vele da će u potpunosti biti oslobođen svih defanzivnih zadaća.

No, da se ovako iščitati da će kod Koemana Messijevo kretanje i pozicija vjerojatno biti limitirano, jer prijašnji su ga treneri puštali da igra gotovo gdje želi, od napada krila, polušpice, a nerijetko se spuštao i na centralnog veznog. Čini se da bi kod Koemana stvari ipak mogle biti drugačije.

Povratak na Net.hr