IZ MILANOVOG KUTA

GATTUSO PREUZEO ODGOVORNOST ZA PORAZ U RIJECI: ‘Bili smo sramotno loši. Kriv sam ja, ali svoju odluku ne bih mijenjao’

Odgovornost zbog poraza na Rujevici na sebe je preuzeo Milanov trener Gennaro Gattuso

Nogometaši Rijeke slavili su protiv Milana 2-0 pobjedu na svom oproštaju od Europske lige u četvrtak navečer. Razumljivo, u Rijeci je bilo euforično zbog rušenja europskog velikana, u Milanu je priča drugačija.

VELIKI MILAN OSTAO MALEN NA RUJEVICI: Fantastična Rijeka se pobjedom oprostila od Europe, Puljić i Gavranović su Kekovi junaci

Odgovornost zbog poraza na sebe je preuzeo trener momčadi Gennaro Gattuso.

“Ja sam odgovoran za ovo jer sam odlučio na travnjak poslati ovu postavu. Krhki smo, ostavljamo dojam da ne znamo kako reagirati na prve znakove problema. Moramo se pod hitno poboljšati”, započeo je Gattuso analizu prvog europskog poraza Milana koji je, računajući i kvalifikacije, na svom europskom putu dosad bio na sedam pobjeda i dva remija.

KEK NAKON RUŠENJA MILANA: ‘Ovo je bio pravi europski ‘fight’ koji dokazuje što možemo zajedno, ovo je pobjeda znanja i htijenja’

“Moja je odluka bila dati minutažu onima koji dosad nisu mnogo igrali i napravio bih to ponovno jer u nedjelju nam slijedi bitan ogled protiv Bologne, potom utakmica u Kupu. Moramo biti sposobni stići do dobrog rezultata i igrati dobar nogomet. Ono što je bilo dobro u utakmici protiv Rijeke jest posjed lopte i broj udaraca iz kuta”, dodao je Gattuso čija momčad nije imala niti jedan udarac u okvir Rijekinog gola i zaključio:

STRIJELAC PULJIĆ I MALEŠ SVJESNI PROPUŠTENE PRILIKE: ‘Falilo nam je malo sreće i možemo žaliti za nekim prilikama’

“Pobjeda bi nam dobro došla zbog podizanja morala. Danas sam više očekivao od momčadi, a bili smo sramotno loši. Izostanak nekih prvotimaca ne može biti opravdanje. Moramo promijeniti smjer kojim idemo jer na ovaj način nikamo nećemo stići. Kad se nosi Milanov dres potrebno je pokazati poštovanje. Mene to boli. Nismo stigli u Rijeku izgubiti.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr