Kakav gaf! Nevjerojatna glupost engleske legende!

Legendarni engleski nogometaš Gary Lineker morao se ispričati nakon gafa koji je napravio kao komentator utakmica Lige prvaka na katarskoj televizijskoj postaji Al Jazeera.

4.10.2012.
22:45
VOYO logo

Tijekom analize utakmice Lige prvaka između Schalkea i Montpelliera (2:2) Lineker je opisao slavlje gostujućih igrača islamske vjeroispovijesti, koji su molitvom zahvaljivali Alahu, kao jedenje trave.

Francuski krilni nogometaš Karim Ait-Fana je u 13. minuti doveo Montpellier u vodstvo, a u proslavi pogotka mu se pridružio i Marokanac Younes Belhanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno su klanjanjem zahvalili Bogu, što je u posljednje vrijeme postala uobičajena proslava mnogih nogometaša muslimanske vjere. Lineker to, međutim, nije prepoznao ili je samo želio biti duhovit, pa je izvalio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajan potez Karima Ait-Fane koji je postigao pogodak iz daljine i nakon toga pojeo travu."

Vrlo brzo se nekadašnji napadač Leicestera, Evertona, Barcelone i Tottenhama našao na udaru javnosti, pa se morao ispričati putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je, ali ne mogu znati koje je vjere svaki nogometaš", napisao je Lineker, a uskoro je reagirao i londonski imam Ajmal Masroor.

"Bila je to glupa opaska i vrlo neprofesionalno ponašanje legendarnog nogometaša koji bi trebao biti uzor. Činjenica da se to dogodilo na Al Jazeeri cijelu situaciju čini još neprihvatljivijom. Reći da su igrači jeli travu je skandalozno. Šokiran sam. Lineker se mora ispričati ili treba biti otpušten s AL Jazeere", poručio je imam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo