GAF SPORTSKOG NOVINARA POSTAO HIT / 'Još uvijek priča onaj zalizani'

16.4.2015.
17:54
VOYO logo

Sportsko novinarstvo zna biti jako teško zanimanje, i dani zadaci znaju biti izrazito zahtjevni i naporni. Stoga, za svaki i malo zahtjevniji zadatak svaki novinar se mora dodatno spremiti. No, to se nije dogodilo u slučaju sportskog novinara The Telegrapha Bena Blooma.

Naime, Bloom je dobio zadatak da tekstualno prenosi press konferenciju na kojoj je objavljen odlazak Jurgena Kloppa iz Borussije Dortmund. I naravno, Bloom je prihvatio zamolbu svog urednika i čekao da konferencija počne, a onda je doživio neugodno iznenađenje, pravi šok!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presica se održavala na njemačkom jeziku, a on za to uopće nije bio spreman. A to i nije bilo tako teško za shvatiti, ako se uzme u obzir da se radi o njemačkom treneru, njemačkom klubu, te da se presica održava u Njemačkoj. I onda je počelo. Bloom je krenuo sa svojim prijenosom, te je postao pravi hit u Njemačkoj i Engleskoj. Ovako je to izgledalo:

''Pressica traje, Klopp nešto priča, ali ga ne razumijem. Sad je rekao nešto 'ekstremno' i 'sport'''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zašto svijet ne govori univerzalnim jezikom?''

''Još uvijek priča onaj zalizani.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sad su počeli s pitanjima. Nažalost, i ona su na njemačkom.''

''Žao mi je zbog svega ovog. Znam da je neprofesionalno, nemojte reći mom uredniku da ovo izvodim. On misli da prevodim sve riječ po riječ''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su samo neki od njegovih upisa u tekstualnom prijenosu uživo. Naravno, kako to već i dolikuje kada su elektronički mediji i "dežurni" kritičari u pitanju, ovaj live je odmah postao hit te se proširio svijetom u roku odmah. Nije dugo trebalo da Nijemci doznaju za Bllomov gaf, koji je završio u apsolutno svim medijima, čak i na nacionalnoj televiziji ZDF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javili su se i iz njemačkog veleposlanstva u Londonu nudeći mu da upiše tečaj njemačkog. Na Twitteru su mu, pak, gaf komentirale i osobe iz javnog života na Otoku, većinom su ga svi ismijavali, ali mu i neke žene nudile brak zbog hrabrosti. I sam je nakon toga priznao da je htio propasti u zemlju.

Bojao se i da ne dobije otkaz. No, kako je njegov prijenos postao hit, a on postao vijest, njegov mediji je dobio veliki publicitet. A reklama je reklama. Baš je zanimljiva ova situacija, u kojoj je novinar, znači osoba koja prenosi vijesti javnosti, i sama postala vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Definitivno, ovo nam je dobar znak da i mi pazimo da nam se ne dogodi takvo što. Iako, znate kako se ono kaže, i "loša reklama je dobra reklama"...

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo