PRED ZADNJIH 90 MINUTA

FRANCUZI ODUŠEVLJENI, ALI BEZ EUFORIJE: ‘Preostao je još jedan korak, onaj najteži’

Nogometaši Francuske oduševljeni napuštaju svlačionicu nakon 2:0 pobjede protiv Njemačke kojom su izborili plasman u finale Europskog prvenstva kojem su i domaćini. Svjetske prvake eliminirali su iz borbe za naslov u koju će sami protiv portugalske reprezentacije.

Nakon što je ogled prokomentirao junak susreta Antoine Griezmann, oglasili su se i vratar Hugo Lloris i branič Laurent Koscielny.

“Preostao je još jedan korak, onaj najteži. Ovo je bila pobjeda kolektiva, ponosan sam što sam dio ove reprezentacije. Svi smo odradili svoja zaduženja i zato je u svlačionici radost i zadovoljstvo. Za ovakvu pobjedu potreban je doprinos svakog člana i sretan sam što sam joj i ja pridonio”, izjavio je Lloris koji je imao prilično puno posla protiv njemačkih igrača i pritom se istaknuo sjajnim intervencijama.

“Nije ovo osveta za ono što se dogodilo na Svjetskom prvenstvu 2014. godine”, započeo je sjećanjem na četvrtfinale brazilskog Mundijala i 0:1 poraz od Njemačke Koscielny i nastavio:

“Izbornik Didier Deschamps nam je rekao da povijest ondje i ostavimo i da je na nama da svoju povijest pišemo na ovom Euru kojem smo domaćini. Bilo je trenutaka u kojima su imali posjed i u kojima smo bili u problemima, no ostali smo ujedinjeni i jaki. Radili smo jedan za drugoga i ovo je nagrada za sve od početka priprema. Pred nama je malo vremena za oporavak i pripremu finala i zato moramo ostati čvrsto na zemlji jer je pred nama najteži korak.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr