REAKCIJE FRANCUZA

FRANCUSKI IZBORNIK ODAO POČAST HRVATIMA: ‘Izdominirali ste nas u prvih pola sata’

Oglasili su se i igrači Francuske

U susretu 2. kola elitnog razreda Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija je na stadionu Stade de France izgubila od Francuske sa 2:4 upisavši i drugi poraz u skupini nakon što je u petak poražena u Portugalu sa 1:4.

Nakon dvije godine i velikog finala SP-a, u kojem je Francuska slavila sa 4:2, Vatreni i Tricolori su se ponovo susreti. Ovoga puta u Ligi nacija i ponovo su Francuzi pobijedili sa 4:2.

Hrvatska je povela, imala je i 2:2, no domaćin je na koncu uvjerljivo slavio.

HRVATSKA PRIMILA OSAM GOLOVA U DVIJE UTAKMICE: Dalić objasnio što se dogodilo i komentirao najslabiju točku – ‘ To moramo popraviti’

‘U početku nam je bilo teško’

Nakon utakmice izjavu je dao izbornik Francuske Didier Deschamps.

“Više smo željeli pobjedu, osim kroz prvih pola sata kada su nas Hrvati izdominirali i atletski i tehnički. Promijenio sam sedam igrača u odnosu na Stockholm, bilo je jasno da će nam biti teško. Još uvijek nismo na razini forme koju očekujem idućeg ljeta kada ćemo nastupiti na Europskom prvenstvu. Ovaj naš novi sustav zahtjeva ponavljanje kako bi se stvorili neki automatizmi među igračima, a krenuli smo dobro”, rekao je Dechamps.

Oglasili su se i igrači Francuske:

“Zahvalan sam na ovom trenutku. Hvala mojoj obitelji i svim Francuzima. Sazrio sam, uvijek igram nogomet sa starijima od sebe tako da mi se nije bio problem uklopiti u momčad”, rekao je mladi Eduardo Camivanga.

“U početku nam je bilo jako teško jer nismo imali loptu u nogama. Na koncu se sve promijenilo, uspio sam i zabiti i asistirati pa sam jako sretan, poglavito zbog toga što dugo nisam igrao od početka”, rekao je nakon utakmice Anthony Martial.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr