FOTOGRAF KOJI JE SLAVIO S VATRENIMA DOLAZI U HRVATSKU: / 'Ovakav poziv se ne odbija'

Image
Foto: AFP

Hrvatska je ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

19.7.2018.
11:52
AFP
VOYO logo

Yuri Cortez, fotoreporter koji je iz nesvakidašnjeg kuta zabilježio slavlje hrvatskih nogometaša nakon pogotka Marija Mandžukića kojim je naša reprezentacija došla do pobjede nad Engleskom i izborila nastup u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, dobio je poziv Hrvatske turističke zajednice da sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku, što će i učiniti krajem kolovoza ili početkom rujna ove godine.

'Napravio je najoriginalnije fotografije prvenstva'

"Gotovo svako veliko međunarodno natjecanje obilježi neka zanimljiva anegdota, a ono što je obilježilo ovo Svjetsko prvenstvo je slavlje hrvatskih nogometaša usred kojeg se slučajno našao i Yuri, koji je to sve zabilježio svojim fotoaparatom napravivši najoriginalnije, najspontanije i siguran sam najsimpatičnije fotografije prvenstva. Slike slavlja obišle su cijeli svijet koji je tom prilikom, osim vatrenog slavlja, vidio ljubaznost i obazrivost naših igrača. Hrvatska je prelijepa zemlja srdačnih i ljubaznih domaćina, a sretni smo što je Yuri prihvatio naš poziv te će se u to imati prilike i osobno uvjeriti“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić koji je osobno kontaktirao 53-godišnjeg Salvadorca, voditelja meksičkog dopisništva francuske novinske agencije AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Potiv ovakve vrste se ne odbija'

Cortez je poziv prihvatio s velikim oduševljenjem.

"Poziv ovakve vrste se ne odbija. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom za koju sam zdušno navijao u finalu“, rekao je u telefonskom razgovoru Cortez, stoji u priopćenju HTZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odmor započinje u Zagrebu'

"Sedmodnevni boravak i odmor u Hrvatskoj Yuri će započeti u Zagrebu, a nakon toga pokazat ćemo mu sve ono najbolje od Hrvatske, našu obalu, otoke, ali i hrvatsku kontinentalnu ponudu. Potrudit ćemo se prirediti mu odmor za pamćenje“, dodao je Staničić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo