banner

BIT ĆE PREKRASAN

[FOTO, VIDEO] NAJMODERNIJI I NAJLJEPŠI STADION U HRVATSKOJ IZ DANA U DAN RASTE: ‘Ni koronavirus nas nije zaustavio’

‘Moram priznati kako nas je korona u nečem i u sporila, ali nas nije zaustavila, spriječila’

I dok se u Zagrebu još uvijek vode debate, raspravlja i prebacuje loptica o tome tko bi trebao, gdje i kako, obnoviti Maksimir ili napraviti potpuno novi nacionalni stadion, u Osijeku na Pampasu u naselju Retfala napreduju radovi na stadionu, koji iz dana u dan dobiva jasne konture i sve je veći i veći, čime se NK Osijek pohvalio na društvenim mrežama…

Screenshot/NK Osijek

‘Kraj listopada na Pampasu’

‘IGRAČI DINAMA ZOVU MENE, A TO ŠTO SU ME NAVIJAČI VOLJELI MOŽDA JE U MAKSIMIRU BIO I NAJVEĆI PROBLEM’: Nenad Bjelica za Net.hr otvorio dušu

“Kraj listopada na Pampasu” naslov je objavljenog videa NK Osijek u kojem se detaljno vidi koliko je narastao stadion koji u Hrvatskoj svi željno iščekuju…

Novi osječki stadion imat će nešto više od 12 tisuća mjesta i bit će u potpunosti natkriven. Igrači će imati luksuzne svlačionice sa saunama i bazenima. U sklopu stadiona će biti i klupski fan shop. Čitav projekt izgradnje stadiona i trening-kampa koštat će oko 35 milijuna eura. Kad se stadion završi, definitivno će biti najljepši stadion u Hrvatskoj.

“To bez daljnjega. O tome hoće li se eventualno stadion izgraditi i prije roka, ovisit će o okolnostima oko koronavirusa i svega što ide uz to. Ovo drugo ide sve po planu”, kazao nam je glasnogovornik NK Osijek Mario Mihić i dodaje:

Screenshot: NK Osijek/Net.hr

“Moram priznati kako nas je korona u nečem i u sporila, ali nas nije zaustavila, spriječila”.

Uzbuđeni Bjelica

Trener Osijeka Nenad Bjelica posebno je uzbuđen što se gradi stadion. Uostalom kao i zbog čitavog projekta, zbog kojeg je i prihvatio posao u NK Osijek…

“Je, njemu je to sigurno dodatni motiv, da momčad pod njegovim vodstvom zaigra na novom stadionu u nekom prestižnom europskom natjecanju”, dodaje Mihić.

Inače, iz kluba su putem svoje web stranice obavijestili još prije kako su u proteklom ljetnom razdoblju završeni svi predgotovljeni montažni elementi, takozvani “dvostruki L“ na tribinama Sjever, Istok i Jug.

“Završena je krovna konstrukcija za istočnu tribinu, to je zadnje što je napravljeno, da su ugradbeni elementi napravljeni na svim tribinama i sve ide svojim tokom. Formalno pravno smo morali produžiti rok”, objašnjava nam Mario Mihić.

Screenshot:NK Osijek/Net.hr

Također, na istim je dijelovima stadiona izgrađena i Sky promenada. Ništa manje važno za istaknuti je činjenica da su završeni grubi armirano-betonski i zidarski radovi na posebnoj energetskoj zgradi u kojoj će biti spremnici za navodnjavanje svih terena, kao i sva plinska i strojarska postrojenja za funkcioniranje budućeg stadionskog zdanja i kampa Škole nogometa NK Osijek.

Uređen je kanal Pampas

Nadalje, uređen je kanal Pampas koji će skupljati svu oborinsku vodu unutar stadionskog kompleksa. Bitno je i ovaj puta naglasiti kako se sve odvija planiranom dinamikom, a u klubu se nadaju što ugodnijoj zimi bez većih padalina, kakve su bile i posljednje dvije, kako ne bi bilo nekih dužih zastoja uvjetovanih vremenskim neprilikama u razdoblju koje je pred nama.

Screenshot: NK Osijek/Net.hr

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Povratak na Net.hr