[FOTO] PREKRASNA GESTA HRVATSKOG PRVOLIGAŠA: / Gorica odala počast Georgeu Floydu i poslala snažnu poruku

Image
Foto: HNK GORICA

'Na ovaj način želimo prenijeti poruku da smo bez obzira na boju kože, religiju ili nacionalnost, jedna momčad'

3.6.2020.
11:54
HNK GORICA
VOYO logo

Hrvatski prvoligaš, HNK Gorica, prihvatio je svjetski trend odavanja počasti brutalno ubijenom Afroamerikancu Georgeu Floydu, kojeg je prošlog tjedna policajac ugušio nasred ulice u američkom gradu Minneapolisu.

Zbog nasilnog ubojstva Floyda pokrenuli su se veliki i pomalo nasilni prosvjedi u Americi, a iz dana u dan sve više ljudi prihvaća kampanju borbe protiv rasizma i borbu za jednakost svih rasa. Nogometaši su se priključili proteklog vikenda. Marcus Thuram, Jadon Sancho i još mnogi igrači Bundeslige kleknuli su na terenu i odali počast Floydu, a neki su za njega imali i posebne posvete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Moenchengladbach's French forward Marcus Thuram reacts after scoring during the German first division Bundesliga football match Borussia Moenchengladbach v Union Berlin in Moenchengladbach, western Germany, on 31 May, 2020.,Image: 524309127, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no

Kasnije je još, recimo, Liverpool odlučio grupno odati počast Floydu i poslati svijetu poruku, a na isti je način reagirala i Gorica i bili su prvi klub u Hrvatskoj koji je tako postupio.

"Momčad i stručni stožer Gorice prije početka današnjeg treninga kleknuli su na glavnome terenu u znak podrške u borbi protiv rasizma. Na ovaj način želimo prenijeti poruku da smo bez obzira na boju kože, religiju ili nacionalnost, jedna momčad", poručili su iz Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo