FOTO/VIDEO: / Hajdukovci se hvataju za glavu! Nedostajalo je jako malo

Nogometaši Hajduka su u prvoj utakmici play-offa Europske lige na gostovanju u Kijevu doživjeli poraz od Dnjipra. Bilo je 2:1 za Ukrajince, a Bijeli su gol primili su 88. minuti.

20.8.2014.
13:01
VOYO logo

Kijev - Olimpijski stadion

DNJIPRO(4-4-2): Boyko - Fedetski (od 70. Leonardo), Mazuch, Douglas, Strinić - Zozukya, Rotan, Kravchenko, Gama (od 57. Shakhov) - Kalinić, Seleznyov (od. 77. Bratulović)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK (4-3-3): Kalinić - Vršajević, Maloća, Milović, Milić - Caktaš, Anđelković (od 70. Mezga), Sušić - Maglica (od 77. Milevski), Kouassi, Gotal (od 46. Vlašić)

Strijelac: Kalinić (50'), Skakhov (88') /Sušić (47')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukovci su hvataju za glavu! Samo nekoliko minuta dijelilo je igrače Igora Tudora do pravog čuda. Protiv druge momčadi ukrajinske lige koja je po kvaliteti miljama ispred naše hrvatske, samo malo je nedostajalo da Splićani s neriješenim rezultatom dođu na Poljud i pred vatrenim ambijentom svojih tribina nošeni Torcidom pokušaju izboriti nastup u Europskoj ligi.

No, nije im uspjelo. Posrnuo je Hajduk u 88. minuti. No, mora se priznati da je Dnjipro bio bolji na terenu i apsolutno zaslužila pobjedu. Prvo poluvrijeme na travnjaku je postojala samo jedna momčad, ona domaća. Čak 19 udaraca, od toga 9 u okvir naprema dva Hajdukova bio je sukus prvog dijela u kojem je briljirao vratar Hajduka Lovre Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u drugoj minuti Seleznjov je imao veliku priliku, ali Kalinić je nagovijestio svoj veliki dan na Olimpijskom stadionu u Kijevu. U 19. minuti Strinić je ubacio točno na glavu Zozukyje koji gađa pored gola, samo dvije minute poslije Nikola Kalinić je ostao sam, ali je Milović u posljednji tren otklonio opasnost. Redale su se prilike Dnjipra, Fedetskiy, Kravchenko i nekoliko puta Nikola Kalinić pokušavali su svladati vratara Hajduka, ali nije išlo.

Početkom nastavka veliki šok za domaćine. Hajduk je poveo! Sušić je dodao za Maglicu kojem udarac brani Boyko, lopta se odbija do Vršajevića ovaj puca u blok, a lopta ponovno dolazi do Sušića koji je bez problema gura u mrežu. No, samo tri minute poslije Dnjipro je izjednačio. Ubačaj u peterac, Gama puca, Kalinić brani, ali na nesreću za Bijele lopta se odbija do ukrajinskog Kalinića koji takvu priliku ne propušta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku smo vidjeli ponovno dominaciju Ukrajinaca, ali i jedan bolji odlučniji Hajduk, s više želje i htijenja prema naprijed. Najbolja šansa za Bijele stigla je u 68. minuti kada je nakon velike gužve Caktaš ostao sam na pet metara, a sjajni Boyko skida njegov udarac. U 77. minuti stadion je na nogama. Ušao je Artem Milevski koji ipak u tako kratkom vremenu nije uspio napraviti ništa značajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih deset minuta proteklo je u demenciji domaćina koji su tražili drugi gol, a on je stigao u najgorem trenutku. U 88. minuti Leonardo je ubacio u peterac, Skakhov je ostao sam i glavom zabio pored nemoćnog Kalinića. Imao je Hajduk veliki priliku s remijem stići na Poljud, ali glavu gore, Splićani imaju dobar rezultat koji im pruža mogućnost izbaciti Dnjipro i plasirati se u Europsku ligu. Pun stadion svakako će pomoći Bijelima da napokon ispišu jednu lijepu stranu novije Hajdukove povijesti.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo