[FOTO] FLAMENGO OSVOJIO COPU LIBERTADORES: / Bilo je ovo dramatično finale o kojem će se još dugo pričati

Image
Foto: Profimedia

Nogometaši brazilskog Flamenga osvajači su Cope Libertadores

24.11.2019.
8:44
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši brazilskog Flamenga osvojili su Copa Libertadores nakon što su u finalnom susretu u Limi velikim preokretom pobijedili branitelja naslova argentinski River Plate s 2-1. River je do 89. minute finala južnoameričke inačice Lige prvaka, koje se ove godine prvi put igralo na jednu utakmicu, bio u vodstvu, no Flamengo je s dva gola u svega tri minute čudesno preokrenuo rezultat osvojivši svoj drugi naslov prvaka Južne Amerike.

Image
[FOTO] BOCA JUNIORS - RIVER PLATE: 1:0 (0:2); /

River u finalu najluđeg južnoameričkog klupskog natjecanja

Image
[FOTO] BOCA JUNIORS - RIVER PLATE: 1:0 (0:2); /

River u finalu najluđeg južnoameričkog klupskog natjecanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

River poveo u 14. minuti

River je poveo u 14. minuti golom Rafaela Santosa Borrea, a rezultat je okrenuo Gabriel Barbosa (89, 90+2). Momčad iz Rio de Janeira je tako ostvarila gotovo identičan pothvat kao i Manchester United u finalu Lige prvaka 1999. godine kada je do sudačke nadoknade gubio od Bayerna sa 0-1, a potom s dva gola u okrenuo rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flamengo bolji u nastavku

Nakon opreznog otvaranja, branitelj naslova River je do konca poluvremena imao još nekoliko odličnih prilika, no Diego Alves je branio stvarno odlično. Flamengo je u nastavku krenuo nešto bolje, no sve do 89. minute nije bilo promjene rezultata, a tada je Barbosa zabio za 1-1. Kada se već činilo kako će susret otići u produžetke, Barbosa je postigao i drugi gol na utakmici za veliki preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta dvostruki strijelac je uspio zaraditi i dva žuta kartona i isključenje, a u petoj minuti nadoknade 'pocrvenio' je i veznjak Rivera Exequiel Alejandro Palacios.

Drugi naslov prvaka Južne Amerike za Flamengo

Za Flamengo je ovo drugi naslov prvaka Južne Amerike nakon što je prvog osvojio prije 38 godina, dok je River u svom sedmom finalu upisao treći poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Rekorder Copa Americe je argentinski Independiente sa sedam naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale se igralo u Limi zbog nereda i prosvjeda u Čileu

Finale je igrano u peruanskom gradu Lima, premda je prije samo dva tjedna Južnoamerički nogometni savez (Conmebol) objavio da će se posljednja utakmica Kupa Libertadores, igrati u Santiagu, glavnom gradu Čilea. Međutim, zbog nereda i prosvjeda u Čileu, utakmica je preseljan u Peru.

Prošlogodišnje finale između Boca Juniorsa i River Plate je igrano u Madridu zbog nereda navijača Rivera koji su napali autobus Boce i ozlijedili nekoliko igrača. Prva utakmica igrana na La Bomboneri završena je rezultatom 2-2, a u Madridu je slavio River s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo