Ovo je smiješno: Evo što je FIFA poručila za krađu protiv Brazila

Iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) reagirali su na optužbe da suci favoriziraju domaćina Brazil na Svjetskom prvenstvu koje je počelo u četvrtak.

14.6.2014.
11:25
VOYO logo

Sve je zakuhala kontroverzna situacija iz utakmica otvaranja između Brazila i Hrvatske. Domaćin je slavio s 3-1, a odlučujućim se trenutkom pokazao jedanaesterac u drugom poluvremenu koji je realizirao Neymar. Sudac Yuichi Nishimura je dosudio kazneni udarac nakon što je Dejan Lovren stavio ruke na Freda, a brazilski se napadač bacio.

Dan kasnije su mnogi svjetski mediji, a i brojni stručnjaci i igrači osuđivali spornu sučevu odluku, pa su se u FIFA-i osjetili prozvanima. Najprije je reagirao šef Sudačke komisije Massimo Busacca koji je rekao da je Nishimura dosudio ono što je vidio, a nekoliko sati kasnije se javnosti obratio i glasnogovornik FIFA-e Thierry Weil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/zoghQuQ34t8

"Lažno se predstavlja nešto što ne možemo dopustiti. Predstavlja se da FIFA pomaže zemlji domaćinu, a to nije slučaj. Vidio sam snimku onoga što se dogodilo i mogu reći, kao i Busacca, da će situacija biti analizirana. Siguran sam da će pola ljudi u ovoj prostoriji reći da je bio penal, a druga polovica da nije. Govorimo o pola sekunde vremena tijekom kojeg sudac mora odlučiti", rekao je Weil i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo vam jamčiti da FIFA ne favorizira domaćina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo