Fantastična vijest! EURO 2020. i u Hrvatskoj?!

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini ozbiljno se zagrijao za ideju da se europska prvenstva ubuduće održavaju u čak 13 država...

13.11.2012.
11:15
VOYO logo

Prema pisanju Bilda, Platini će 7. prosinca iznijeti svoj prijedlog Izvršnom odboru UEFA-e, a odluka bi trebala biti potvrđena već na sljedećoj sjednici IO-a u siječnju 2013. godine.

"Platini mi je osobno iznio svoj plan koji sada još treba potvrditi IO", kazao je Bildu predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Wolfgang Niersbach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2020. godine bi se, dakle, EURO održavao na 13 stadiona u 13 država. U uvodnoj fazi bi 24 reprezentacije bile raspoređene u šest skupina koje bi se igrale u 12 država, s time da bi domaćini bili dva nositelja iz svake skupine. Točnije, 12 najboljih europskih reprezentacija s FIFA-ine ljestvice bi bile nositelji, a samim time i domaćini EP-a. Zadrži li Hrvatska trenutni status (10. na FIFA-inoj ljestvici) i plasira li se, dakako, na EURO 2020., utakmice u skupini će igrati na domaćem terenu!

Četvrtfinala bi se, prema Platinijevom planu, igrala na neutralnom terenu, ali na jednom od 12 stadiona koji su već bili u funkciji, a onda bi se za polufinala i finale aktivirao i 13. domaćin. U ovom je trenutku, navodi Bild, favorit Istanbul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvari li se Platinijeva ideja, EURO u Francuskoj za četiri godine će biti posljednji kojem će organizator biti samo jedna država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo