Fantastična uvertira za Bugarsku! Hrvatska 'torpedirala' Island u drugom poluvremenu

Hrvatska U-19 reprezentacija je, u prvom krugu kvalifikacija za EP u Grčkoj 2015. godine, svladala momčad Islanda s 4:1.

Hrvatski nogometaši došli su do uvjerljive pobjede protiv prosječnog Islanda tek u drugom polubremenu. Iako je Hrvatska u prvom poluvremenu imala ogromni posjed lopte, island se postavio jako zatvoreno, što izabranici Zorana Vulića nisu znali probiti.

Međutim, drugi dio donio je pravu raspodiju naših nogometaša. Najprije je iz kornera s desne strane ubacio Fiolić, na šest metara od gostujućeg gola nesmetan je bio Car i lako glavom loptu poslao u mrežu. Dvije minute kasnije vidjeli smo i drugi pogodak, nekoliko su puta naši pucali iz gužve, na koncu je loptu Brodić gurnuo do Šunjića koji je s 10 metara lako pogodio gornji desni kut Olafssonova gola.

Islanđani su u 62. minuti smanjili na 2:1. Udarcem sa osam metara s desne strane našu je mrežu zatresao Robertsson.

To je bilo upozorenje za Hrvate da još uvijek nije sve gotovo. Stvar u svoje ruke prvo je uzeo Filip Benković koji je u 82. minuti na Roguljićev ubačaj zabio glavom. I kad se mislilo da će 3:1 za Hrvatsku biti i konačni ishod, na scenu je stupio Ante Roguljić koji je sjajni potezom u sredini pronašao Džalta koji pogađa za konačnih i uvjerljivih 4:1.

Povratak na Net.hr