'Evo zašto je Modrić igrač godine u Engleskoj!'

U tekstu pod naslovom 'Modrić je sjajan izbor za igrača godine', kolumnist Daily Mirrora Steve Stammers iznosi hrabru tvrdnju o Hrvatu kao najboljem igraču engleske lige.

13.4.2011.
18:01
VOYO logo

Imena koja su ostala u konkurenciji za najboljeg igrača Engleske su: Ashley Cole (Chelsea), Edwin van der Sar (Manchester United), Samir Nasri i Jack Wilshere (Arsenal), Carlos Tevez (Manchester City), Scott Parker (West Ham).

Kolumnist Mirrora smatra da bi glavni kandidat trebao biti Luka Modrić. Donosimo neke od njegovih glavnih impresija iz teksta o hrvatskom čarobnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/RpHVcoZtleSYturrJy9P/mov/1

"Za mene je Luka Modrić glavni kandidat. Postojao je strah da se Hrvat neće snaći u Engleskoj kad je 2008. godine stigao iz zagrebačkog Dinama. Ljudi su govorili: 'Premalen je, neće on preživjeti'. Oni koji su tako razmišljali očito su nesvjesni Modrićevih kvaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što je došao u Tottenham, Modrić je govorio: 'Nekad sam igrao u Bosni, gdje travnjaci nisu ovako dobri, a protivnici su vrlo grubi. Zato sam optimist. Mislim da ću se dobro snaći u Engleskoj'.

Bila je to zapravo vrlo skromna ocjena. Modrić igra na dijelu terena gdje nemate pravo na grešku i fizički se jako trošite. A opet, njegova krhka građa uvijek nekako nadraste taj visoki tempo igre, lopta ostaje u njegovom posjedu. Neustrašiv je i odvažan u držanju lopte, maštovit u predaji, a uz sve to pridonosi i golovima. Uvijek je spreman primiti loptu i nikad se ne skriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Stokea je prošle subote odigrao gotovo savršeno. A Stoke nije neka mekana momčad - nisu možda tako surovi kao što se priča, ali imaju nekoliko igrača koji igraju beskompromisno. Modrić je i protiv njih vladao. Možeš ga srušiti, ali ne i zastrašiti. Sjajio je kao zvijezda vodilja nad White Hart Laneom i na kraju zabio izvanredan gol. Bila je to samo još jedna posebna predstava u njegovoj velikoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina mrlja, iako se i o tome može pričati, bila je 4:0 poraz protiv Real Madrida. Međutim, rano isključenje Petera Croucha svalilo je u toj utakmici ogroman dodatni posao na leđa ionako preforsiranog veznjaka.

U svakom slučaju, Modrić je jedan od najtalentiranijih i najutjecajnijih igrača u Premiershipu. U dobu kada fizička snaga često ima prednost nad lucidnosti, Modrić je uspio kao iznimka od pravila. Može stvoriti pogodak i može ga zabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina, Tottenham ove godine neće osvojiti naslov prvaka i to je Modrićev hendikep u izboru za najboljeg. Međutim, za mene, Modrić je jedan od onih igrača zbog kojih je vrhunski nogomet lijep za gledanje. On je mali čarobnjak koji bi bio pravi 'Nogometaš godine'", zaključio je Steve Stammers.

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104040434006 arti-201104080393006 arti-201104070863006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo