CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN STIŽU U HRVATSKU? / Evo tko sve prijeti Rijeci, Dinamu, Hajduku i Osijeku

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je Rijeka pobjedom 4-0 protiv Cibalije osvojila povijesni naslov prvaka, poznato je tko će u kojim natjecanjima predstavljati hrvatski nogomet sljedeće sezone u Europi.

22.5.2017.
12:45
PIXSELL
VOYO logo

Rijeka će pokušati ponoviti uspjeh Dinama i izboriti Ligu prvaka ovoga ljeta. Kako će Riječani biti nositelj neće odmah na prvoj prepreci na jake klubove poput Celtica, Salzburga, Copenhagena, Ludogoreca i beogradskog Partizana. Ali u trećem bi pretkolu mogli na njih.

Image
Image

Modri, Hajduk i Osijek love grupnu fazu drugog po jačini europskog klupskog nogometnog natjecanja, Europske lige. Ždrijeb za prva dva pretkola na rasporedu je već 19. lipnja, a u svakom pretkolu, kao i u playoffu, momčadi će biti podijeljene na nositelje i na nenositelje, prema Uefinom koeficijentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelji i nenositelji spajaju se putem ždrijeba

Nositelji i nenositelji se potom spajaju putem ždrijeba, igraju dvije utakmice u kojima traže prolaz u sljedeći krug i tako sve do grupne faze natjecanja. Osijek će prvu utakmicu igrati deset dana kasnije. Osječani kao četvrti iz HNL-a prvi kreću u europsku sezonu, koju počinju u prvom pretkolu.

Osijek, klub koji se nakon pet godina vraća u Europu, bit će nositelj u prvom pretkolu. Iako se još ne znaju svi potencijalni suparnici jer su u tijeku prvenstva i završnice kupova, hrvatski predstavnik ne bi trebao imati težak zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom pretkolu EL Osijeku se priključuje i Hajduk

Od potencijalno težih suparnika izdvajaju se slovenska Gorica, slovački Ružomberok i mađarski Vasas.

Image
Image

Osijek - Dinamo

U drugom pretkolu Osijeku će se priključiti i Hajduk. I dok će Splićani sigurno biti nositelji, Osijek je zasad drugi ispod crte ali iznad se nalazi nekoliko klubova koji se još uvijek bore za Europu, pa bi Osječani i u drugom pretkolu mogli imati lakši posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među nenositeljima se od težih suparnika izdvajaju Sarajevo i Željezničar, Levski i CSKA iz Sofije, ljubljanska Olimpija, izraelski Maccabi Petah Tikva, mađarski Ferencvaroš, slavni škotski Glasgow Rangers...

Ako Osijek ne bude nositelj, onda mu prijeti Crvena Zvezda

Ako Osijek ne bude nositelj, onda mu prijete vrući okršaji sa Crvenom Zvezdom koja je već jednom u kvalifikacijama Europske lige gostovala u Hrvatskoj protiv Intera na ljeto 2005. godine, Slovanom iz Bratislave, Panathinaikosom, Lechom, AIK-om, Vojvodinom, Aberdeenom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem pretkolu svoju europsku sezonu započinje Dinamo koji će imati status nositelja sve do kraja kvalifikacija. Dinamu i Hajduku bi u trećem pretkolu mogli prijetiti okršaji sa Zvezdom, Videotonom, Utrechtom, Antalyasporom, Sturmom, Rangersima...

Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC
Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

No, kako će Osijek biti ispod crte, u Gradski vrt bi mogli doći vrhunski klubovi poput portugalske Brage, nizozemskog PSV-a, ruskog Zenita, velikana Milana, turskog Fenerbahčea, engleskog Evertona, njemačkog Freiburga ili španjolskog Bilbaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduku za status nositelja treba malo čudo

Što se tiče Hajduka, vrijedi spomenuti kako su Splićani u play-offu zasad ispod crte, a za status nositelja trebat će mu malo čudo, odnosno jedno desetak iznenađenja. Ako ne bude nositelj, kao i Osijek, može igrati protiv Milana, Zenita, Marseillea, Evertona, PAOK-a, Sparte Prag, Fenerbahčea...

Image
Image

Ivo Cagalj/PIXSELL

Zasad su među nositeljima najlakši suparnici rumunjska Astra i bečka Austrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu lakši posao

Bivši prvak Dinamo bi, pak, mogao imati puno lakši posao, pa bi tako mogao izvući Mladu Boleslav, HJK, Basaksehir, Dinamo Minsk, Šerif, Sion ili Maritimo, ako navedeni klubovi dođu do play-offa.

Dinamu tada prijete i klubovi koji ranije ispadnu iz Lige prvaka, a to bi mogli biti Partizan, Rosenborg, Žilina, Astana... Hajduk europsku sezonu započinje 13. srpnja, a Dinamo 14 dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo