Evo što su o podvigu rekli hrvatski heroji!

'Nikome nije bilo lako. Ni nama na klupi, ni igračima, ni navijačima. Rekao sam i prije utakmice dečkima da je ovdje fantastično, ali Zagreb je naš glavni grad i idemo nagraditi Zagrepčane.

7.2.2012.
0:03
VOYO logo

Nakon dramatične i veličanstvene pobjede Hrvatske nad Ukrajinom u četvrtfinalu EP-a, izborene tek nakon penala, prvi su pred televizijske kamere stigli Jakov Grcić i Tihomir Novak.

"Izmučili smo i navijače i sebe. Ukrajina je fantastična momčad, disciplinirana do zadnje minute. Poveli smo s 1:0 sretnim autogolom, a oni su napadali cijelu utakmicu. Mislim da nam se vratilo sve zbog onog što su Ukrajinci napravili u Azerbajdžanu. Ponosan sam na ovu publiku i svoje dečke zbog svega što smo napravili", izjavio je Grcić, a Novak dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukrajina nije pretjerano atraktivna momčad, ali je jako organizirana. Igraju presing po cijelom terenu i odličnu obranu. Bilo je jako teško. Bili smo i psihički i fizički izmoreni nakon utakmica u skupini. Nije bilo lako, ali sreća nas je nagradila", kaže Novak koji tvrdi da su sanjali polufinale i potajno mu se nadali.

"Idemo u Zagreb. Idem svojoj kući među svoje ljude, svoje prijatelje. Zahvalio bih se splitskoj publici, bio je preveliki gušt ovdje igrati. Ja sam priželjkivao da odemo u Zagreb. Meni je to bila životna želja i eto, ostvarila mi se", kazao je Grcić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda je pred kamere stigao kapetan i vratar Hrvatske Ivo Jukić, koji je obranio tri penala Ukrajincima.

"Mi smo prije turnira imali dogovor da ćemo igrati sto posto, nismo znali što uopće možemo očekivati od naše mlade momčadi. Nismo ni sami znali koliko možemo, no izbornik je izvukao najbolje iz nas", kazao je Jukić, a izbornik Mato Stanković rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikome nije bilo lako. Ni nama na klupi, ni igračima, ni navijačima. Ukrajina je tri puta igrala u finalu prvenstva Europe. Mogu samo čestitati momcima. Ni oni nisu stvarali neke šanse, igra je bila šahovska. Rekao sam i prije utakmice dečkima da je ovdje fantastično, ali Zagreb je naš glavni grad i idemo nagraditi Zagrepčane. Eto, sad smo i to obećanje ispunili", zaključio je Stanković čiji će momci u polufinalu EP-a u Zagrebu igrati protiv pobjednika dvoboja između Rusije i Srbije.

Rumunjska - Španjolska 3:8 HRVATSKA - Ukrajina 4:2 (1:1) Rusija - Srbija 2:1 Italija - Portugal 3:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored polufinala: HRVATSKA - Rusija (9. veljače) Španjolska - Italija (9. veljače)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo