Evo što je Mamić rekao nakon 'policijske noći'

18.8.2011.
20:42
VOYO logo

"Jako sam umoran i iscrpljen, 17 sati sam bio u postaji", prve su riječi Zdravka Mamića nakon što je napustio policijsku postaju u Heinzelevoj.

Prisjetimo se, nakon Dinamovog dvoboja protiv Malmöa na maksimirskom stadionu, na travnjak su utrčala tri navijača. Službene osobe krenule s privođenjem na što je reagirao izvršni predsjednik Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostavite ih, nemojte ih tući", vikao je Mamić koji je navodno nasrnuo na službene osobe zbog čega je noć proveo u policijskoj postaji umjesto na slavlju svojih nogometaša.

"Ja sam kao predsjednik uprave odgovorna osoba, ali sam prije svega navijač, a navijači su svetinja. Da se opet nađem u takvoj situaciji, napravio bih isto", pojasnio je Maminjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na njegov istup se oglasila i Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo!' koja navodi kako se svojim likom i djelom opet stavio ispred uspjeha kluba.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo!" osuđuje sve vrste huliganskog ponašanja, nasilja i vrijeđanja na sportskim borilištima. Sada su se u svom dopisu osvrnuli na događaj od 17. kolovoza na stadionu Maksimir.

Naime, tijekom odigravanja nogometne utakmice 4. kvalifikacijske runde za Ligu prvaka, izvršni predsjednik GNK Dinama Zdravko Mamić, po navodima policije, sprečavao je službene osobe u obavljanju dužnosti. Grubo ih je vrijeđao, a njegov su fizički nasrtaj na službenike spriječili samo redari o čemu zorno svjedoče i fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je još jednom svoj lik i djelo stavio ispred fantastičnog uspjeha najdražeg nam kluba, tim postupkom očito je počinio i kazneno djelo propisano odredbom čl. 317, st. 1 Kaznenog zakona koji glasi: Tko silom ili prijetnjom da će izravno uporabiti silu spriječi službenu osobu u obavljanju službene radnje koju je poduzela u okviru svoje ovlasti ili je na isti način prisili na obavljanje službene radnje, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Gospodin Mamić obnaša izvršne funkcije u Hrvatskom nogometnom savezu te je bio i član Vladine radne skupine za borbu protiv huliganizma (sic!). Međutim, učestalim javnim ispadima (kao poznati slučaj tijekom prvenstvene utakmice u Rijeci gdje je na različite načine vrijeđao ostale gledatelje, a sve to pod zaštitom policije) nepovratno šteti ugledu nogometa i hrvatskog sporta u cjelini, ali i dovodi u pitanje Ustavom RH zajamčenu jednakost građana RH pred zakonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo stoga MUP da se po završetku kriminalističke obrade očituje o njezinim rezultatima, kako je i dužan, a s obzirom na to da su kaznena djela i prekršaji zabilježeni kamerama i događali su se u prisutnosti više policijskih službenika koji se i vide na fotografijama iz medija, te da se pred nadležnim sudom protiv g. Mamića pokrene odgovarajući postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, pozivamo i nadležna tijela GNK Dinama da sukladno odredbama klupskog statuta primijene sankcije prema izvršnom predsjedniku zbog neprimjerenog ponašanja i narušavanja ugleda kluba, a sankcije su tim aktom predviđene i nužno upotrebljive u ovakvom i sličnim slučajevima. Kako se predmetni i sramotni događaj odvijao neposredno nakon utakmice, vrlo je vjerojatno da su svemu svjedočile i službene osobe europske nogometne organizacije Uefe.

Konačno, priopćenjem podsjećamo i izvješćujemo cjelokupnu hrvatsku javnost i o još uvijek postojanim slučajevima učestalog kršenja odredaba Zakona o udrugama, Zakona o sportu, sukoba interesa, te kršenja klupskog statuta i pravilnika, na što do sada nisu reagirala ni nadležna tijela Republike Hrvatske ni GNK Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sport čist od nasilja i vrijeđanja, za uređen klub bez nezakonitosti!

Srdačan pozdrav,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo!'

specijal-201102150360004-Liga prvaka specijal-201102150360004-Skandali i strasti specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108180477006 arti-201108180597006 arti-201108180350006 arti-201108180084006

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo