Evo što je izbornik rekao Blancu nakon 13 godina!

'Razgovarali smo prvi put od 1998. godine o tome. Veliki je džentlmen i u toj mi je generaciji bio najdraži igrač.

30.3.2011.
11:52
VOYO logo

Kad igru postave dvojica stopera koji su zajedno 'triput' prešli centar u karijeri, ne može završiti drukčije nego 0:0. I Slaven Bilić i Laurent Blanc bili su sretni nakon remija.

Iako je na presici djelovao utučeno, Bilić se uoči utakmice napokon obrijao, a kupio je mir barem do lipnja i Gruzije. Pariški remi velik je rezultat, jedan od najvećih otkako je Bilić na klupi. Ali kad se vrati u Zagreb, opet će vidjeti tablicu na kojoj je Hrvatska druga. I zbog toga neće imati miran san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su nas nadigrali, a spašavali su nas povratnici, izvanredni zapovjednik obrane Šimunić i Pletikosa. Modrić je tek na trenutke pokazao vrhunsku klasu, dok ostali nisu ništa značajnije napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet je šok izazvalo pojavljivanje Perišića u prvih 11 ispred Petrića. Takvi eksperimenti na velikoj sceni, u utakmici koju gleda cijeli svijet, Biliću ne služe na čast.

"Zadovoljan sam i rezultatom i igrom. Pokazali smo karakter i na tome čestitam igračima. Skupili smo glave. Razumijem javnost koja je bila ljutita, ogorčena i skeptična, prije svega prema meni. Pariz je bio idealna scena za ispravak", započeo je Bilić i okrenuo se analizi utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuzi su dominirali kao i uvijek kod kuće. Ali mi smo im dobro parirali, ne samo u obrani, nego i u napadu jer smo imali dobrih prilika. Važno je svaki put kad igramo za Hrvatsku, stalno smo pod pritiskom. Ali nam je i lakše kad se suparnik želi nadigravati. Naš je problem što se često moramo snalaziti pred bunkerima slabijih suparnika i onda nam se dogodi da srljamo. Moramo biti strpljiviji i poput svih velikih momčadi čekati priliku".

Igralo se možda i preoštro, neki su završili na nosilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da nikome neće biti ništa ozbiljnije. Vrlo brzo smo izgubili Pranjića, pa Strinića, ostali bez lijevog beka. Srećom, tu je Ćorluka koji se zna snaći na toj poziciji. Svaka čast svim dečkima, ne zaboravite da neke vrlo brzo čeka Liga prvaka, a svi su, i kapetan Srna, i momci iz Tottenhama, ginuli ne štedeći se".

Čuo je za pobjedu Izraela nad Gruzijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ni pitao koliko je završilo i to pokazuje da i dalje mislim kako je sve u našim rukama. U lipnju ćemo biti spremni pokazati da je Gruzija bila samo loš dan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razveselio ga je povratak Šimunića i Pletikose, kao i susret s francuskim izbornikom Laurentom Blancom koji zbog njega nije nastupio u finalu SP-a.

"Razgovarali smo prvi put od 1998. godine o tome. Veliki je džentlmen i u toj mi je generaciji bio najdraži igrač. Rekao sam mu da mi je žao što je zbog mene ostao bez finala", izjavio je Bilić, a Blanc dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilić mi je rekao da je ta epizoda iza njega. Složio sam se s njim".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo