Evo što Amerikanci zapravo hoće u Splitu!

Nakon što je u medije dospjela informacija da se za ulaganje u Hajduk zanima grupa američkih poduzetnika, o svemu je javno progovorio novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

25.6.2013.
18:14
VOYO logo

Tek što je zasjeo u vruću stolicu splitskog gradonačelnika, Ivu Baldasara dočekale su brige s kojima se njegov prethodnik Željko Kerum nije znao nositi godinama. Tema je naravno Hajduk, jer baš su ovih dana pred vrata Banovine stigli Amerikanci koji bi ulagali upravo u klub s Poljuda.

Radi se, kako smo već pisali, o grupi investitora okupljenih oko Michaela Glovera i slavnog igrača američkog nogometa Ndamukonga Suha, 26-godišnjeg člana Detroit Lionsa. Obojica su bili u Splitu, izložili su svoje planove gradonačelniku, poslali pismo namjere, a sada je o njima javno progovoio i prvi čovjek grada pod Marjanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da su gospoda Glover i Suh bili na razgovoru kod nas i ostavili su jako dobar dojam. Koliko sam prepoznao iz razgovora s njima, a imam iskustva u radu s Amerikancima, riječ je o iznimno ozbiljnim ljudima. I jako dobro poznaju sport, kao i prilike kod nas. Jako su dobro odradili 'domaću zadaću'", izjavio je gradonačelnik Baldasar za Slobodnu Dalmaciju i otkrio što Amerikanci točno žele:

"Ono što su nam prezentirali, čini mi se da je Hajduk njihov glavni cilj. Žele postati vlasnici Hajduka i tu su iznimno ozbiljni. A istočna obala nešto je drugo. Mi imamo svoj plan razvoja tog dijela grada i idemo našim putem. Oni nam za istočnu obalu nude opcije povezivanja s drugim investitorima u SAD-u s kojima Glover ima kontakte. Ako tu što bude i ako se oni budu mogli uklopiti u naš plan razvoja istočne obale, dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar je već najavio i referendum, o pitanju prodaje Hajduka ne želi odlučivati sam.

"Gledajte, sasvim sigurno sam neću to odlučiti, niti će to odlučiti Gradsko vijeće. Razgovarat ću sa svim 'stakeholderima' Hajduka, dakle s malim dioničarima, većim dioničarima, predsjednikom uprave Marinom Brbićem, ljudima iz nadzornog odbora, navijačima i članovima udruge Naš Hajduk... I tek onda, kad budemo imali sve stavove, izići ćemo pred Gradsko vijeće. I ne da se na sjednici Vijeća donese odluka, nego da onda raspišemo referendum o prodaji Hajduka", najavio je Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo