Evo kako je Dinamo odgovorio na opću recesiju!

17.2.2012.
9:31
VOYO logo

Ulazak u Ligu prvaka znatno je popravio krvnu sliku Dinama, tih više od deset milijuna eura omogućuje Modrima relativno miran život. No, pametni kažu da treba štedjeti kad se ima, a ne kad se više nema što štedjeti. Valjda poučen tim mislima, gazda Zdravko Mamić želi srezati proračun Dinama. Doduše, ni sada nije baš jasno koliki je proračun bio dosad, no kalkulira se s oko 20 milijuna eura. U Maksimiru bi to smanjili, na između 10 i 15 milijuna. Što bi značilo da su ulaskom u Ligu prvaka gotovo osigurali novac za ovu godinu. "S te smo strane mirni, Dinamo ima osiguran novac za ovu godinu. No, da bismo mogli mirno raditi, moramo misliti i na sljedeću godinu, a vrijeme je recesije i treba pametno poslovati", potvrdio je nedavno i predsjednik Mirko Barišić.

No, pitanje je kako i gdje smanjiti troškove skupog pogona ne samo igrača nego i zaposlenika kojih, hvale se u Dinamu, ima oko 200.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Objektivno, teško je ozbiljnije srezati proračun. Pogotovo ako želimo biti konkurentni, igrati Ligu prvaka. Istina je da je naš planirani proračun između 10 i 15 milijuna eura svemirski bord za klubove u Hrvatskoj, ali to je iznos koliko vrijedi, primjerice, prosječan igrač milanskog Intera ili sličnog kluba, kaže nam izvor blizak klubu.

Otkaza ipak neće biti među djelatnicima, najavljuju u klubu, jer time se troškovi ne bi znatno smanjili. No, na čemu onda uštedjeti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad bi igrači dobili ugovore po onome što je klub zamislio na sjednici Izvršnog odbora, uštedjelo bi se više od milijun eura godišnje. No, treba vidjeti hoće li igrači pristati na manje ugovore.

"Nisu pripremljeni nikakvi ugovori, s igračima će se pojedinačno razgovarati kad se vrate s priprema", istaknuli su u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novca je sve manje, stižu i posljednje rate od transfera Lovrena i Mandžukića, a Dinamo trenutno nema koga prodati da bi došao do tako željene financijske sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo