Lokomotiva imala penal za 3:1 protiv Dinama!

Ovo je povijesni dan za Lokomotivu. Lokosi kod su kod Dinama iz Minska odigrali prvu europsku utakmicu u svojoj povijesti i na kraju pobijedili favoriziranog protivnika s 2:1.

18.7.2013.
10:23
VOYO logo

DINAMO MINSK: Guttor, Politevich, Veretilo, Simović, Nikolić, Bykov, Figueredo, Stasevich, Trubilo, Adamović, Veselinović

LOKOMOTIVA: Picak, Musa, Matas, barbarić, Mesarić, Bručić, Mrzljak, Chago, Šitum, Misić, Trebotić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Šitum 11', Mišić 41', Veselinović 63' Fantastične vijesti iz Minska. Bio je to Lokomotivi prvi europski dvoboj u gotovo stogodišnjoj povijesti kluba, i možemo reći da nije mogao početi bolje za momčad s Kajzerice.

Nakon velike prilike Dinama i odlične reakcije vratara Picaka u 10. minuti, Lokomotiva je povela već u sljedećem napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Tomislav Ivković pomalo je iznenadio domaćine formacijom 4-3-3, koja je sjajno izdržala pritisak Dinama i preko brzih kontri šokirala domaćina. Nakon jedne takve brze akcije, i doslovno prvog napada Lokomotive na utakmici, zabio je Mario Šitum. Mladi napadač sjajno je reagirao na jedan ubačaj s lijeve strane i pogodio za 1:0.

Dinamo, koji je osam puta bio prvak Bjelorusije imao je terensku inicijativu, napadao, ali Lokosi su tijekom cijele utakmice sjajno branili i pametno čekali priliku iz kontre. Takva jedna usšješna ponovila se u 41. minuti, a dinamovci su bili u potpunom šoku. Za Lokomotivu je ovoga puta zabio Petar Mišić nakon bijega kroz sredinu i velike stopostotne prilike koju je sam pretvorio u veliko vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokosi su se sjajno držali sve do 63. minute kada ja Dinamo smanjio na 2:1. Strijelac je bio Lazar Veselinović. Ipak, novi udarac za domaćine stigao je u 73. minuti kad je zbog grubog starta i drugog žutog kartona isključen Simović. Bio je to, međutim, samo znak Dinamu da još jače krene s napadima.

Nadomak izjednačenju Dinamo je bio u 80. minuti, kad je lopta okrznula nekog u šesnaestercu i promijenila smjer, a siguran pogodak paradom je spriječio sjajni Lokomotivin vratar Dominik Picak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad se činilo da će domaćini možda uspjeti iskoristiti pritisak, dogodila se najljepša stvar za Lokomotivu. Chago je srušen u šesnaestercu, sudac je pokazao na bijelu točku i Lokosi su imali priliku otići na fenomenalnih 1:3. Nažalost, Mario Šitum nije najstrožu kaznu uspio pretvoriti u novi pogodak, golman Dinama sjajno je pogodio stranu, bacio se i izvukao loptu iz samog kuta.

Sve u svemu, sjajno predstavljanje Lokomotive Europi i veliki podstrek za uzvrat u Zagrebu sljedećeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo