Ždrijeb je odlučio: Rijeka zadovoljna, Hajduk dobio nezgodnog suparnika

Nakon Dinama, na red su došla i preostala tri hrvatska kluba u Europi. Tako će Hajduk, ako prođe Dundalk, igrati protiv boljeg iz susreta Atlantas (Litva)/Šahter Karagandi (Kazahstan), Rijeka ide na boljeg iz dvoboja Vikingur/Tromso, dok će Split na krvnika Dinama Černomorec.

Sva tri hrvatska kluba koja se natječu u kvalifikacijama za plasman u glavni dio ždrijeba Europa lige s uspjehom su odradila prve utakmice, a u petak i saznala moguće suparnike u 3. kolu.

Rijeka će tako, u slučaju da prođe Ferencvaros, na pobjednika ogleda Víkingur/Tromsø, a bude li Hajduk ukupno uspješniji od Dundalka, slijede mu dvoboji protiv boljeg iz susreta Atlantasa i Šahter iz Karagandija. Vrijedi istaknuti da je Šahter prošle godine ispao od Celtica u 4. pretkolu Lige prvaka. U prvom dvoboju slavili s 2:0, da bi u drugom bili potopljeni s 3:0. U skupini Europa lige su osvojili 2 boda, i to u društvu s AZ Alkmaarom, Paokom i Maccabi Haifom. To bi značilo da, ako Šahter prođe Atlantas, će splitski Bili imati težak posao.

Hapoel Beer Sheva čeka uzvrat protiv Splita koji bi u slučaju prolaska dalje trebao na megdan ukrajinskom Čornomorecu, klubu koji se lani u skupini Europa lige dva puta pokazao kobnim za zagrebački Dinamo.

Rijeka / Ferencvaros – Víkingur / Tromsø
Hajduk / Dundalk – Atlantasa / Šahter Karagandi
Split / Hapoel Beer Sheva – Černomorec

Povratak na Net.hr