VATRENI SU SVJETSKI HIT: / Tajlanđani pozvali Hrvatsku na turnir u vrijeme Eura

Image

Tajlandski nogometni savez uputio je službeni poziv Hrvatskoj za sudjelovanje na 44. Kupu kralja koji se igra u lipnju.

4.4.2016.
12:26
VOYO logo

No, HNS se zahvalio Tajlanđanima na pozivu te odbio svoje sportske prijatelje jer u to vrijeme vatreni će igrati Euro. Smotra najboljih reprezentacija Europe na rasporedu je od 10. lipnja, pa do 10. srpnja. Natjecanje se otvara susretom domaćina Francuske i Rumunjske na stadionu Stade de France (21 sat), a završava se finalnom utakmicom također na spomenutom stadionu.

Hrvatska na Euru u Francuskoj želi ostvariti što bolji rezultat i tako konačno i rezultatski potvrditi veliku kvalitetu koja posjeduje ova generacija, ali koja još nije ostvarila nikakav rezultat na nekom velikom reprezentativnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Hrvatska je u prijateljskoj utakmici u osječkom Gradskom vrtu s 2:0 pobijedila Izrael golovima Perišića i Brozovića

Turci rasplakali Hrvate

Na Euru u Austriji i Švicarskoj 2008. godine, Hrvatska je bila na korak od plasmana u polufinale turnira, ali su ispali iz natjecanja nakon lutrije jedanaesteraca u kojoj su Turci imali više strpljenja, koncetracije, a i sreća ih je dosta pomazila u tom dvoboju. Kad kažemo sreća, ponajviše mislimo na onaj nesretni pogodak u posljednjim sekundama drugog produžetka na Prateru u Beču.

Naime, u 119. minuti hrvatski su navijači, ali i igrači već počeli slaviti pobjedu kad je Ivan Klasnić zabio za 1:0, ali Turci su se vratili. Vratili su se u 122. minuti, iako sudačke nadoknade nije trebalo biti. Jedna je duga lopta pronašla put do Semiha Senturka u hrvatskom šesnaestercu, a igrač kojeg je izbornik Turske Fatih Terim uveo kao zamjenu u 76. minuti zabio je za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, naša reprezentacija nije nastupila na SP-u u Južnoj Africi, a na Euru 2012. godine u Poljskoj kao i na SP-u u Brazilu 2014. godine, vatreni su završili natjecanje već nakon odigranih utakmica po skupinama.

Današnja Hrvatska drugačija je od one s Eura 2008.

Tadašnji hrvatski izbornik Slaven Bilić nije uspio psihički dignuti svoje igrače i na kraju je Hrvatska izgubila. Vrijedi spomenuti da su tada za reprezentaciju Hrvatske od današnjih reprezentativaca u prvih 11 igrali Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Dario Srna, tako da to četvrtfinale nije uspjeh ove trenutne generacije čije je ruho itekako izmjenjeno u odnosu na tu 2008. reprezentaciju koja je odigrala Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo