HRVATSKA I ŠPANJOLSKA VODE U SKUPINI D: / Pique spasio Furiju u posljednjim trenucima susreta

Image
Foto: AFP, PASCAL GUYOT

Branitelji naslova Španjolci u 1. kolu skupine D teškom su mukom svladali žilavu Češku s 1-o. Gol odluke dijelo je Piquea u 87. minuti susreta.

13.6.2016.
14:23
AFP, PASCAL GUYOT
VOYO logo

ŠPANJOLSKA - ČEŠKA 1:0

Španjolska: De Gea, Juanfran, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Iniesta, Fabregas, Silva, Nolito, Morata.

Češka: Petr Čech, Theodor Gebre Selassie, Roman Hubník, Tomáš Sivok, Tomáš Necid, David Limberský, Tomáš Rosický (C), Jaroslav Plašil, Ladislav Krejčí, Vladimír Darida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Pique (87. minuta)

Znali su Španjolci da protiv Češke neće imati lagan posao. Ali zasigurno nisu znali da će Češka biti tako žilava, da će ju biti tako teško probiti. Izabranici Vicentea del Bosquea u posljednjim trenucima susreta lišili su prvenstvo svog prvog većeg iznenađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka se uspješno branila 87. minuta, ali maštovitost Inieste i društva isplivala je na površinu i spasa za Petra Čecha i njegove suigrače nije bilo. Iako je Španjolska bila bolja momčad većim dijelom susreta, nije mogla zabiti gol.

Morata promašio dvije šanse

U prvom poluvremenu dvije dobre prilike promašio je Morata. Kasnije ga je u 61. minuti iz igre izvadio Vicente del Bosque, a umjesto njega uveo Bilbaovog golgetera Aduriza. U 68. minuti, španjolski izbornik iz igre je izvadio i Fabregasa, a uveo Alcantaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su to bili potezi Del Bosquea da oživi, razdrma svoju momčad jer u prvom poluvremenu Furija je pokazala izrazito golgetersku neučinkovitost. Ne toliko zbog toga što nisu dali pogodak, nego zato što su promašivali zicere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iniesta sve diktira

A ako Španjolska želi obraniti naslov prvaka Europe, takve šanse će morati realizirati. Ono na što bi hrvatski izbornik Ante Čačić trebao obratiti pozornost je da sve ide preko Inieste koji svojim loptama hrani napadače Furije, gradi igru, stvara višak. Njega će se morati zatvoriti ako se misli pobijediti Španjolsku i neutralizirati ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici protiv Češke još jednom su na vidjelo izašli svi nedostaci ove španjolske reprezentacije, u prvom redu nedostatak vrhunskog napadača koji bi predstavljao permanentnu prijetnju suparničkom golu.

Obrambeni blok Češke

Kao što se i očekivalo, Češka se postavila u obrambeni blok i prepustila loptu Španjolskoj, a u takvoj igri prilike su bile iznimno rijetke. U prvom poluvremenu napadač "furije" Alvaro Morata samo u dva navrata je uspio zaprijetiti Petru Čechu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi puta u 16. minuti kada su Juanfran i David Silva lijepo kombinirali na desnoj strani nakon čega je uslijedio prizemni ubačaj na peterac, no udarac Morate Čech je uspio ukrotiti. U 29. minuti Morata je pucao sa 15-ak metara iskosa s lijeve strane, ali iskusni češki vratar ponovno je bio siguran u intervenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česi se nisu predavali

Početkom drugog poluvremena napokon je i Češka zaprijetila De Geinim vratima, u 57. minuti Hubnik se odlično ubacio u kazneni prostor, ali nije najbolje reagirao na ubačaj Krejčija, da bi u 65. minuti Češka stigla najbliže pogotku. Gebre Selassie je glavom spustio loptu na dva metra od gola, a tamo je Fabregas u posljednjem trenutku izbio loptu ispred Kaderabeka.

https://vid.me/wQYT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih 20-ak minuta proteklo je u dodatnom pritisku Španjolaca, u 70. minuti Jordi Alba je loše reagirao na odlično dodavanje Silve, tri minute potom Silva je sa 16 metara promašio vrata, no taj pritisak Španjolske urodio je plodom u 87. minuti.

Češka propustila veliku priliku u sučevoj nadoknadi

Češki kapetan Rosicky loše je izbio loptu iz svog kaznenog prostora, ona je došla do Pedra koji ju je proslijedio do Inieste, uslijedio je precizan centaršut na glavu Piquea koji je s pet metara svladao nemoćnog Čecha. Česi su u sudačkoj nadoknadi imali veliku priliku za poravnanje, ali je udarac Vladimira Daride sa 10-ak metara sjajno obranio De Gea. U nedjelju je Hrvatska također sa 1-0 svladala Tursku, pa nakon 1. kola u ovoj skupini Hrvatska i Španjolska imaju po tri boda, dok su Češka i Turska bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu u petak će igrati Hrvatska - Češka (18 sati) u Saint-Etienneu, te Španjolska - Turska (21 sat) u Nici.

Image
Image
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo