PAVEL VRBA POKLONIO SE HRVATSKOJ: / Izbornik Češke otkrio veliku tajnu o Luki Modriću uoči početka Eura

Image
Foto: AFP, Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik reprezentacije Češke Pavel Vrba istaknuo je kako je Hrvatska ima njegovo poštovanje i naglasio: 'Morate se pokloniti klasi Modrića i Rakitića. Obojica su fantastični igrači'.

8.6.2016.
18:30
AFP, Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Reprezentacija Češke, protivnik Hrvatske u skupini D na Euru, izgubili su pripremnu utakmicu protiv Južne Koreje. Poraz je Čehe itekako šokirao, ali neke pouke će ipak izvući iz tog sraza. Dvije posljednje pripremne utakmice Češka je na poluvremenu gubila, ali protiv Korejaca se nije uspjela vratiti u utakmicu kao što je to bio slučaj s Rusijom prošlog tjedna.

Image
EURO NA NET.HR-u: /

Ekskluzivne reportaže, intervjui, analize, kolumne... i još puno toga!

Image
EURO NA NET.HR-u: /

Ekskluzivne reportaže, intervjui, analize, kolumne... i još puno toga!

Zadovoljan igrom svojih nogometaša

"Prvo poluvrijeme smo odigrali slično kao protiv Rusije. Sporo, s laganim dodavanjima, nije bilo ni pomoći stoperima od veznih igrača. Poklonili smo oba gola, prvi s prekršajem u kontranapadu, a drugi izgubljenom loptom", kazao je izbornik Češke Pavel Vrba za Jutarnji list i dodao kako su u drugom poluvremenu protiv Rusije i Koreje igrali bolje. Vrba je naglasio kako je zadovoljan igrom svojih izabranika, ali istodobno tužan zbog poraza. Češki izbornik, na novinarsko pitanje "Tko će se prvi od četiri suparnika u skupini D vratiti kući", kazao je kao je takvo što teško predvidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećate li se posljednjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu i Španjolske, eliminacija koje su se dogodile u grupnoj fazi? Sve je moguće na Eurima i zato se ne bih bavio prognozama".

Image
Foto: AFP, GUILLAUME SOUVANT
Image
Foto: AFP, GUILLAUME SOUVANT

Hrvatska u mislima

Hrvatska mu je u mislima. Hrvatska je reprezentacija koju, uz Tursku, vidi kao prilika koju se mora i može iskoristiti. Pobjeda protiv Hrvatske svakodnevno je u mislima čeških nogometaša. Tri boda protiv Vatrenih bila bi veliki vjetar u leđa u pohodu Čeha na drugi krug Eura. Iako, Vrba se divi Hrvatskoj, Vrba jako cijeni Vatrene. Hrvatska i Češka odigrati će svoju drugu utakmicu na Euru 17. lipnja na stadionu Geoffroy Guichard s početkom u 18:00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela reprezentacija ima moje poštovanje, ali ako vidite ofenzivni dio momčadi, morate se pokloniti klasi Modrića i Rakitića. Obojica su fantastični igrači, svaki trener sanja da ima takve igrače u momčadi. Sjećam se jedne prijateljske utakmice prije mnogo godina kada sam bio trener slovačke Žiline. U susretu protiv Dinama vidio sam darovitog mladog veznjaka. To je bio Modrić! Htjeli smo ga odmah uzeti, ali je njegova cijena za nas, nažalost, bila neprihvatljiva. Postoje i drugi veliki igrači hrvatske reprezentacije poput Srne, Kalinića, Perišića, Mandžukića, mladog Kovačića... Bilo bi nepošteno da nabrojimo samo Modrića i Rakitića u vašoj momčadi. Ono što je najvažnije - vaši igrači imaju jake pozicije u svojim klubovima", završio je Vrba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo