IGRAČ BEZ KOJEG MAMIĆ NIJE MOGAO I NIJE HTIO: / 'Jedni smo od favorita na Euru, možemo daleko'

Image

Marko Rog jedno je od zanimljivijih imena koja su se našla na Čačićevom proširenom popisu za pripreme za Euro u Francuskoj.

17.5.2016.
12:24
VOYO logo

Nije htio puno razmišljati o Čačičevom popisu igrača za pripreme za Euro, nije si htio stvarati taj pritisak, znajući da je već do sada napravio sjajne stvari. Sezona je tek završila. Dinamo je ponovno osvojio duplu krunu, a Rog je bio jedan od zaslužnijih nogometaša za uspjeh zagrebačkog kluba.

Nezamjenjiv u ofenzivnom dijelu igre Dinama. Trener ModrihZoran Mamić bez njega nije mogao. Bolje rečeno, bez njega nije htio. Brojka od 50 odigranih susreta za Dinamo ove sezone u svim natjecanjima dovoljno govori o tome. A njegovih 6 pogodaka uz 4 dodavanja za gol daju još ljepšu sliku sezoni koja je dobila novo poglavlje. Koja se nastavila na najbolji mogući način. Pozivom u A selekciju Vatrenih koju sad čekaju naporne pripreme za nadolazeći Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saznao za poziv iz medija

"Saznao sam za poziv iz medija. Puno mi to znači i jako sam sretan zbog njega. Baš kao što ste rekli, to je na neki način ostvaranje sna za svakoga, ne samo za mene. Svakom hrvatskom nogometašu san je dobiti poziv u reprezentaciju Hrvatske. Ili bi mu barem trebao biti", kazao nam je Marko Rog koji je u razgovoru odisao samouvjerenošću i smirenošću. Rog iako sretan zbog poziva stoji čvrsto na zemlji, zna što mu je činiti i spreman je na sve zahtjeve koje Čačić bude stavio pred njega.

Image
Image

"Htio bih biti dio tog skraćenog popisa putnika za Euro. Iako, i ovo je već velika stvar za mene. Sigurno da ću dati sve od sebe kako bi bio dio smotre najboljih reprezentacija Europe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debi za A selekciju protiv Argentine

Rog je već prije igrao za A reprezentaciju Hrvatske. Debi je imao 21. studenog 2014. godine u prijateljskom susretu protiv Argentine. Doduše, Hrvatska je Boleyn Groundu u toj utakmici istrčala u šarenom sastavu bez svojih najboljih igrača koji su se pripremali za važan eurokvalifikacijski sraz protiv Italije na San Siru. No, Rog zna kako je to trenirati s Mandžukićem, Perišićem, Rakitićem...

"Bio sam i prošle godine dva puta na okupljanju A reprezentativaca. Mislim da se u to vrijeme baš bio ozlijedio Luka Modrić pa njega nije bilo. Ali s ostalima sam već trenirao prije. Poznajem ih, super su dečki, prva liga. Veselim se novim uzbuđenjima, sad reprezentativnim, uoči Eura".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život na Maksimiru

Bivši nogometaš Varaždina i Splita je prošloga ljeta došao u Dinamu u najskupljem ulaznom transferu u povijesti prve hrvatske lige u visini od oko četiri milijuna eura. Zdravko i Zoran Mamić duže vrijeme hvalili su Roga označivši ga jednim od dvojice, trojice nogometaša u HNL-u koji bi bili pravo pojačanje za Dinamo. Zdravko Mamić je pred kraj 2014. godine i sam kazao da bi ga rado kupio jer se takav talent u hrvatskom nogometu dugo nije pojavio.

Tako je Rog na kraju došao na Maksimir i odmah se nametnuo mlađem Mamiću. U svojoj prvoj sezoni na Maksimiru, Rog je s Dinamom osvojio duplu krunu. Sad je na red došla i druga uzastopna dupla kruna, kruna kojoj je i on dao pečat, svoj doprinos. Veliki doprinos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Odigrali smo jako dobru i uspješnu sezonu. Mislim da smo u Europi dobro izgledali. Stvarno sam sretan zbog svega, ali biti ću još sretniji ako u Francuskoj ostvarimo dobar rezultat".

Prošlo je osam godina od posljednjeg proboja Hrvatske u drugi krug

Hrvatska nogometna javnost, barem onaj dio koji ne zanimaju priče oko HNS-a, Šukera, Mamića, priča o Savezu punog vlastitih nenogometnih interesa, kako navijačka oporba HNS-u u Hrvatskoj ističe, nada se kako bi Vatreni na Euru mogli otići daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo je osam godina od posljednjeg proboja Hrvatske u drugi krug velikog turnira. Bilo je to 2008. godine na Euru u Austriji i Švicarskoj koji nam je ostao zapamćen po onoj dramatičnoj utakmici s Turskom, u kojoj smo bili na korak do polufinala natjecanja. Doslovno su nas sekunde dijelile od velikog uspjeha.

Nedvojbeno jest da Ante Čačić ima takav kadar igrača, i po kvaliteti, i po tajmingu njihove karijere, da je uobičajeni minimum ambicije prolaz skupine ovaj put imperativan. Reprezentacija posjeduje kvalitetu za velike stvari i ovo je šansa za jedan veći iskorak nego što je to bio slučaj do sada. Pogotovo kad govorimo o Euru 2012. u Poljskoj, na kojem je Hrvatska ispala već nakon natjecanja po skupinama, a isto se dogodilo i 2014. godine na SP-u u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska posjeduje kvalitetu za velike stvari

"Ne bih htio ispasti umišljen, ali mislim da Hrvatska kvalitetu za velike stvari na Euru. Jedan smo od favorita. Objektivno, kad pogledamo gdje sve naši igrači igraju, u kojim klubovima, kakvu ekipu imamo, mislim da se može itekako lako zaključiti da se u Francuskoj može daleko dogurati. Treba ići iz utakmice u utakmicu. Teško je još išta prognozirati. Ali vjerujem da se može jako daleko", daje do znanja Rog.

Image
Image

Koju bi reprezentaciju uz Hrvatsku izdvojili u tu skupinu favorita na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Španjolska je uvijek tu. Francuzi su također dobri. Nijemci, Belgijanci imaju također odličnu reprezentaciju. Talijani... Stvarno ima puno ekipa, teško je uopće nekoga izdvojiti. Biti će jako zanimljivo natjecanje".

U petak okupljanje reprezentativaca

Okupljanje reprezentativaca je 20. svibnja u Zagrebu. Dan kasnije Vatreni će trenirati na stadionu Maksimir, a od 22. do 26. svibnja slijedi prvi dio priprema u Sv. Martinu na Muri.U petak, 27. svibnja Hrvatska će odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv Moldavije u Koprivnici, a od ponedjeljka 30. svibnja slijedi drugi dio priprema u Rovinju. Pripreme završavaju 4. lipnja prijateljskom utakmicom protiv San Marina na na riječkoj Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog klupskih obveza prvi dio priprema propustit će Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, DarijoSrna i Ivan Rakitić. Luku i Matea s Real Madridom 28. svibnja na San Siru čeka finale Lige prvaka protiv Atletico Madrida i priključit će se reprezentaciji 2. lipnja. Rakitića, Mandžukića i Srnu očekuju finala nacionalnih kupova i oni će se reprezentaciji priključiti 29. svibnja. Vatreni u svoju francusku bazu u Deauvilleu kreću 7. lipnja iz Zagreba.

Prvi nastup na Euru Hrvatska će imati 12. lipnja na pariškom Parku Prinčeva protiv Turske. Pet dana kasnije u Saint Etienneu će odmjeriti snage protiv Češke, a posljednji nastup u skupini D će imati 21. lipnja u Bordeauxu protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo