HRVATSKI KLUB OLIMPIJACA: / 'Od institucija tražimo da se huligani s utakmice privedu'

Image

Hrvatski klub olimpijaca pozvao je u subotu nadležne institucije da se privedu pravdi svi oni koji su dan ranije u Saint-Étienneu sudjelovali u bezumnom napadu na sport i sportaše.

18.6.2016.
11:23
VOYO logo

"Skupina huligana i kukavica još jednom je iskoristila sportsku arenu za osobne obračune i privatne ratove, te teškim izgredom osramotila Hrvatsku pred očima cijele Europe, i, vjerojatno, zaustavila pobjednički pohod naših sjajnih nogometaša na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Njihov talent, trud, odricanje i izgaranje na terenu nestali su u dimu baklji i petardi. Pobjedu su im uzeli oni koji nisu došli bodriti i navijati, nego mrziti i uništavati", kaže se u priopćenju Hrvatskog kluba olimpijaca.

Image
SVI KRENULI U BITKU PROTIV HULIGANA: /

Na Facebooku objavili lica krivaca za nerede?

Image
SVI KRENULI U BITKU PROTIV HULIGANA: /

Na Facebooku objavili lica krivaca za nerede?

Do nereda na sinoćnjoj utakmici Hrvatske i Češke u Saint-Étienneu došlo je u 85. minuti kada je mala skupina hrvatskih huligana zasula teren bakljama, a odjeknuo je i topovski udar koji je ozlijedio jednog od redara. "Nije više dovoljno samo osuđivati nemile događaje poput onog sinoćnjeg u Saint-Étienneu. Mi sportaši okupljeni u Hrvatskom klubu olimpijaca tražimo da se privedu pravdi svi oni koji su jučer sudjelovali u bezumnom napadu na sport i sportaše i apeliramo na sve nadležne institucije da spriječe ponavljanje ovakvih i sličnih incidenata na sportskim borilištima. Sada je krajnji trenutak za to", ističe Hrvatski klub olimpijaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu uskratila grupica izgrednika

Uefa je zbog izgreda pokrenula disciplinski postupak i Hrvatsku vjerojatno čeka teška kazna, tim više što je reprezentacija kažnjena i sa igranjem domaćih utakmica bez gledatelja u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018. "Mi sportaši uvijek možemo podnijeti poraz od boljeg suparnika, ali nismo spremni da nam pobjedu uskrate onako kako je to grupica izgrednika sinoć napravila našim nogometašima u Saint-Étienneu", stoji u priopćenju. Sportaši su uvijek ponosni na svoje i uspjehe svoje reprezentacije, na trenutke kad svira himna i kad se vijori hrvatska zastava. Hrvatska je zemlja velikih sportskih talenata i velikih sportskih pobjeda, pa je takvih trenutaka na radost ljubitelja sporta posljednjih desetljeća bilo jako puno.

"I zato sada svi zajedno moramo podići glas za spas našeg sporta i sportaša. I dalje tvrdimo da su sportaši najbolji promotori Hrvatske u svijetu i zato tražimo da nam se omogući da to i dalje budemo. Udaljimo sa sportskih borilišta one koji nas u tome sprečavaju i šalju u svijet sasvim drukčiju sliku Hrvatske", napominje Hrvatski klub olimpijaca koji okuplja brojne hrvatske sportske velikane, a čiji je predsjednik legendarni stolnotenisač Zoran Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo