HALILOVIĆ PROGOVORIO O VELIKOJ OPTUŽBI O KOJOJ BRUJI ČITAVA ŠPANJOLSKA: / 'Nije im trebalo ništa, ali...'

Image
22.5.2016.
13:41
VOYO logo

"Da mi je netko rekao da ću odigrati 36 od 38 utakmica, ne bih vjerovao, ali eto ispunilo mi se. Imao sam odličnu sezonu, puno dobrih poteza, asistencija i golova ali najbitnije je što sam osjetio pravi podražaj. Sazrijevam kao igrač i mislim da je ova sezona bila odlična", rekao je Halilović koji će napuniti 20 godina 18.lipnja, tri dana uoči susreta između Hrvatske i Španjolske na Europskom prvenstvu.

'Odličan je osjećaj biti dio A reprezentacije'

Halilović se nalazi na pripremama s reprezentacijom, nakon što ga je izbornik Ante Čačić u ožujku bio pozvao i za prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Odličan je osjećaj biti dio A reprezentacije. Sretan sam što su se moje dobre igre isplatile, i u konačnici što sam imao uspješnu sezonu. Sada se želim nametnuti i pomoći reprezentaciji na Europskom prvenstvu. Želim prenijeti svoje igre iz Španjolske na Euro", izjavio je Halilović nakon svoje prve sezone u prvoj španjolskoj ligi.

Sporting izborio ostanak u Primeri

Veznog igrača je prošlo ljeto Barcelona poslala na jednogodišnju posudbu u Sporting, koji se bio vratio u najviši rang nakon trogodišnjeg izbivanja. U posljednjem kolu u kojem su Sporting, Rayo Vallecano i Getafe konkurirali za opstanak spasila se Halilovićeva momčad zahvaljujući domaćoj pobjedi od 2-0 nad četvrtoplasiranim Villarrealom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener nam je uoči utakmice rekao da smo čitavu sezonu naporno radili za ovo, da smo u zadnjih mjesec dana bili odlični, te da vjeruje u nas. Da samo igramo kao što smo uvijek igrali pa će sve biti dobro", prisjetio se. Sporting je poveo u 7.minuti a opstanak je potvrdio u 79.

Villarealu nije trebalo ništa

"Bili smo dosta nervozni, bilo je napetosti uoči i tijekom utakmice, no odigrali smo odlično. U zadnjih mjesec dana smo pokazali da zaslužujemo ostati u ligi", rekao je hrvatski reprezentativac. U svibnju je Sporting pobijedio Eibara s 2-0, odigrao 1-1 s Getafeom te svladao Villarreal, polufinalista Europske lige koji će iduće sezone igrati kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Predsjednik Rayo Vallecana je nakon ispadanja u drugu ligu, zbog pobjede Sportinga i boda manje, optužio Villarreal kako se uopće nije pripremio za utakmicu i da nije igrao s najboljim igračima. Iz njegovih riječi neki bi mogli shvatiti kako je Villareal igrao s pola snage protiv Sportinga, odnosno, da im je i u dobroj mjeri puštao na travnjaku.

"Villarrealu nije trebalo ništa, bili su prilično umorni od Europske lige pa je njihov trener morao odmarati neke igrače ali na terenu se vidjelo da su željeli pobijediti jer su 'imali jednu stativu' i dvije stopostotne prilike", kaže Halilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitav grad na nogama

Doživljaj nakon utakmice zauvijek će pamtiti.

"Čitav grad je bio uz nas, navijači su utrčali na teren, cijelu noć se slavilo. Vidjelo se koliko to znači ljudima ondje, koliko su živjeli za ostanak Sportinga u prvoj ligi. Stvarno sam sretan što sam dio te priče i što sam pomogao", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

No njegov boravak u primorskom gradu s 276.000 stanovnika došao je do kraja premda ga je, kaže, trener Abelardo Fernandez htio vidjeti u crveno-bijelom prugastom dresu i dogodine.

'Cilj mi je igrati u Barceloni'

"Zahvalio sam se klubu, gradu, ma svima! Puno su mi pomogli te ću uvijek biti navijač Sportinga ali rekao sam da slijedeće sezone neću ostati u Gijonu jer želim otići na višu razinu", rekao je. U španjolskim medijima spominje se Valencia kao izgledno odredište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam ponuda, puno klubova zove i zanima se, ali ja sada razmišljam samo o Euru. Želim ondje igrati s Hrvatskom, pružiti dobre partije kao u španjolskoj ligi te svojom igrom pokazati gdje pripadam", izjavio je.

Halilović ima ugovor sa španjolskim prvakom Barcelonom do ljeta 2019. te se nada ondje vratiti nakon eventualne nove posudbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, cilj mi je igrati u Barceloni. Dat ću sve od sebe i truditi se, ulagati u sebe, kako bi mi se taj cilj ostvario", poručuje mladi vezni nogometaš nakon 2.390 minuta provedenih na španjolskim travnjacima, među najboljim igračima svijeta.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo