ĆIRO BLAŽEVIĆ SAMO ZA NET.HR: / 'Lovren je ucijenio reprezentaciju. Čačić ga mora izbaciti!'

Image
11.4.2016.
14:46
VOYO logo

Nastavak je to priče koja je započela na prijateljskoj utakmici protiv Mađarske (1-1) kada je samoinicijativno prekinuo zagrijavanje na početku drugog poluvremena i vratio se na klupu u znak protesta. To je pokušao opravdati riječima.

Image
LOVREN PROTIV ČAČIĆA: /

'Pao mi je mrak na oči. Rekao mi je da ću igrati, a nisam dobio priliku'

Image
LOVREN PROTIV ČAČIĆA: /

'Pao mi je mrak na oči. Rekao mi je da ću igrati, a nisam dobio priliku'

Pokušao opravdati svoje ponašanje

"Meni je rečeno da ću u Budimpešti igrati drugo poluvrijeme. Bio sam spreman ući u igru. Uostalom, izbornik je kazao da će svi dobiti priliku, da svakoga želi vidjeti u obje utakmice. Na kraju nisam dobio priliku. Da si ne lažemo, pao mi je mrak na oči. A, recimo, ušao je Darijo Srna koji je sam rekao Čačiću dva sata prije utakmice da ne može, ali da će biti na klupi. Ne želim ispasti bahat, arogantan ili ne znam što, međutim Čačić mi je rekao da ću dobiti 45 minuta, a onda to nisam dobio na utakmici koja je pripremna”, kazao je Lovren u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je poručio da neće trpjeti ničiji neposluh i tako odgovorio Lovrenu za njegov napad na njega u medijima, u kojem mu je postavio svojevrsni ultimatum. Izbornik je u nedjelju bio na utakmici Liverpoola i Stoke Cityja i nakon sraza se susreo s Lovrenom, a sastanak je opisao u jednoj diplomatskoj rečenici. Pritom nije otkrio kakva je Lovrenova sudbina i hoće li putovati u Francusku.

Lovren podsjetio na Cvitanovića 1998. godine

“Razgovarali smo dosta dugo, a razgovor je protekao u iskrenom, spontanom i otvorenom ozračju”, prenosi izbornikovu izjavu internetska stranica Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski izbornik, "trener svih trenera" kako mu mediji tepaju Miroslav Ćiro Blažević, je 1998. godine uoči SP-a u Francuskoj iz reprezentacije zbog tvrdoglavosti potjerao Igora Cvitanovića, koji tako sad nema brončanu medalju sa SP-a.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dejan Lovren

"Sine moj, ovo je jako krupna stvar i jako velika Lovrenova pogreška. On je javno pretpostavio reprezentaciji svoj klub. A drugo, napravio je ono što je najgore u civiliziranom svijetu. A to je ucjena. On je na neki način ucijenio reprezentaciju kazavši 'idem u Francusku samo ako ću igrati u prvih 11'. Tako je on jasno i apsolutno dao do znanja da se njemu ne ide na Euro ako neće igrati. A ja posjedujem iskustvo i doktrinu koja mi govori ako na bilo koji način podcijeniš nastup za nacionalnu momčad, ako ti nije reprezentacija svetinja, pa makar ju stavio u drugi plan zbog kluba koji te plaća, onda za tebe nema mjesta u reprezentaciji", kazao nam je umirovljeni trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Omalovažio je reprezentaciju'

A kako bi ste vi recimo reagirali, odnosno, kako bi ste se vi postavili u ovoj situaciji da ste na mjestu izbornika Čačića?

"Teško se postaviti u Čačićevu situaciju. Ja sam od početka krivio i Čačića da je on začetnik te afere. Ali nisam nikada mogao pretpostaviti da bi Lovren mogao eskivirati reprezentaciju. On je omalovažio nacionalnu momčad. I ono što je najvažnije, napravio je jednu ucjenu. On Čačiću nije ostavio nikakvu mogućnost izlaska iz mat pozicije. Čačić je sad pritisnut uza zid i on mora reći - napolje!", jasno daje do znanja legendarni Ćiro, koji je bio poznat po tome što nije u reprezentaciji Hrvatske kad je bio izbornik dopuštao bilo kakav neposluh, a kamoli nešto ovako što je napravio Lovren. Ćiro nije trpio neposluh, neće ni Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma sine moj, pusti sad mene. Lovren nikako nije smio tako reagirati. I on mora platiti koncekvence za svoju pogrešku i biti zasluženo kažnjen da bi se sačuvao dignitet reprezentacije. A to je najelementarnija zadaća izbornika".

Da ste vi u Čačićevoj situaciji, bi li ga, nakon kazne, vodili u Francusku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma vodio bi ga, sad bi ti rekao gdje", u šali i sa smješkom za kraj nam je kazao Ćiro.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo