Euforija u Splitu na vrhuncu: Englezi mogu pasti

Briljantnu taktičku pripremu utakmice odradio je Ivan Katalinić sa svojim pomoćnicima Stipom Balajićem i Dejanom Računicom.

29.7.2011.
23:19
VOYO logo

Katina 3-4-3 pokretljiva taktička formacija bila je nerješiva zagonetka za Martina Jola. Jasno je da je Katalinić bio nesretan, no uvjeren je da bi Fulhamova tvrđava u Londonu mogla pasti.

"Znao sam što im smeta. Postavio sam tri stopera jer su oni naučili igrati u prostoru. Nisu imali igrača koji je bilo što mogao promijeniti. Kada sam vidio one dvije naše izrazite prigode, žalim što nismo pobijedili sa 1:0. Najvažnije je bilo da im zatvorimo Duffa i ostale igrače koji se ubacuju iz veznog reda", kazao je Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je da njegovoj momčadi nedostaje rutine i iskustva, što je u toj utakmici i bilo presudno. Da je Ante Erceg u 6. minuti bio koncentriraniji, priča bi bila drugačija.

"Erceg je bio naš najbolji igrač. Istina je da nam u veznom redu nedostaje kreativac za ozbiljnu igru", objasnio je Kate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o iskustvu, Ivica Križanac je od neprocjenjive važnosti.

"Nije trenirao osam dana i zato sam ga htio malo "sakriti" između dva stopera, da se previše ne troši. Jedini je u momčadi koji ima iskustvo igranja ozbiljnih europskih utakmica", kaže Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije uzvrata u Londonu, Splitovce očekuje Slaven Belupo. Ipak, budu li svi igrači na raspolaganju trener Splita je uvjeren u dobar rezultat protiv Fulhama.

"Nije floskula, no zaista se ne opterećujem uzvratom. U ovom mi je trenutku najvažniji Slaven Belupo. Od ponedjeljka ću se opet koncentrirati na Engleze i bit će lako budu li mi svi igrači na raspolaganju", zanio se Kate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje jedino upitno je li prije morao posegnuti za napadačem Dujom Čopom. Splitov napadač igrao je zadnjih 20 minuta i propustio sjajnu prigodu.

"Lopta mi je čudno odskočila nakon driblinga. Bio sam siguran da je ne mogu promašiti", kazao je Čop i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je bilo da im zatvaramo bokove, i to smo sjajno radili. Trener nam je stalno govorio da se ne smijemo uplašiti. To je također bilo ključno. Imamo šanse, a svi su mislili da nemamo nikakvih šansi."

Vezani članci:

arti-201107290074006 arti-201107210896006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo