Pale teške optužbe u kvalifikacijama za SP: 'Prevareni smo'

U etiopskoj nogometnoj reprezentaciji zavladalo je veliko ogorčenje nakon subotnjeg poraza od Nigerije i propuštene prilike za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

17.11.2013.
10:31
VOYO logo

Nigerijci su u prvoj utakmici u Etiopiji slavili s 2:1, a u subotnjem su uzvratu pred svojim navijačima pobijedili s 2:0 pogocima Victora Mosesa s bijele točke i Victora Obinne.

Etiopljani, međutim, tvrde da su prevareni, a prst upiru u suca Bakaryja Gassamu iz Gambije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujem nigerijskog izbornika Stephena Keshija koji je napravio dobar posao sa svojom momčadi. No, moram reći da nas je sudac prevario. Nije dosudio dva čista jedanaesterca za nas, a Nigeriji je jedan poklonio. Taj gol iz kaznenog udarca je značajno utjecao na razvoj događaja", istaknuo je razočarani etiopski izbornik Sewnet Bishaw.

//www.youtube.com/embed/OqD_X-rPMJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nigerijske reprezentacije kartu za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu čekirala je i reprezentacija Obale Bjelokosti.

Popularni Slonovi odigrali su u uzvratnoj utakmici 3. i posljednje runde afričkih kvalifikacija 1:1 protiv Senegala u Casablanci, te s ukupnih 4:2 izborili Mundijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba su gola postignuta u završnici, pa je tako realiziranim jedanaestercem Moussa Sow doveo Senegal u vodstvo u 78. minuti, čime je svoju momčad doveo korak do plasmana na svjetsku smotru. No, Senegalci nisu uspjeli postići i drugi gol, a Obala Bjelokosti je iz kontranapada u četvrtoj minuti sudačke nadoknade preko Lilleovog napadača Salomona Kaloua postavila konačnih 1:1. Pucao je Kalou kroz noge suparničkom golmanu.

Za Obalu Bjelokosti ovo je treći plasman ukupno na Svjetsko prvenstvo i treći uzastopni budući su nastupili na Mundijalima 2006. u Njemačkoj i 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometna reprezentacija Kameruna postala je treća s afričkog kontinenta koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu dogodine.

Nakon što je prva utakmica završila bez pogodaka, Kamerun je u uzvratu pred svojim navijačima s 3:1 savladao reprezentaciju Tunisa, čime je izborio plasman na dogodišnji Mundijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo