banner

Nakon njega Barça nije bila ista: Kraj za velikana europskog nogometa!

Bivši francuski nogometni reprezentativac, 35-godišnji igrač Olympiakosa Eric Abidal, objavio je u petak da zbog osobnih razloga završava svoju nogometnu karijeru.

Abidal, koji se u travnju 2012. godine vratio nogometu nakon transplatacije jetre, u petak je objavio da će završiti karijeru kao igrač Olympiakosa.

“Danas objavljujem da završavam karijeru u Olympiakosu. Razlozi su osobne naravi. Svaki vrhunski igrač spozna kad je pravo vrijeme za odlazak. I moje je vrijeme došlo”, izjavio je Abidal na konferenciji za medije u Ateni.

Abidal je karijeru započeo u Monacu, potom ga je put vodio u Lille i Olympique Lyon, a najzvjezdanije trenutke u karijeri doživio je igrajući za Barcelonu s kojom je bio pobjednik Lige prvaka 2009. i 2011. godine, te osvojio četiri naslova prvaka Španjolske.

//www.youtube.com/embed/UBYKuCiccM4

Za francusku reprezentaciju je nastupio 67 puta, a posljednju je utakmicu odigrao u studenom 2013. protiv Ukrajine, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Abidal je rekao kako postoji mogućnost da se uključi u rad trenerskog kadra Barcelone ili Olympiakosa, ali da će se prvo odmarati u krugu obitelji.

//www.youtube.com/embed/YtGrdd_Q8xM

Povratak na Net.hr