ENGLEZIMA SE DOGAĐA NAJGORI SCENARIJ: / Moraju predati utakmicu Lige nacija Islandu. Evo i zašto

Image
Foto: Profimedia

Pregovori između predstavnika britanske Vlade i Engleskog nogometnog saveza i dalje traju

9.11.2020.
20:08
Profimedia
VOYO logo

Engleska nogometna reprezentacija mogla bi bez borbe izgubiti utakmicu Lige nacija protiv Islanda, koja je na rasporedu 18. studenoga na Wembleyju, jer britanske vlasti ne dopuštaju dolaske iz Danske, gdje Islanđani gostuju 15. studenoga.

Očekuje se da će Europski nogometni savez (UEFA) odobriti odigravanje utakmice Danska - Island u Kopenhagenu, unatoč sve ozbiljnijem rastu broja zaraženih novim koronavirusom. To izravno utječe na dvoboj Engleske i Islanda, koji je na rasporedu tri dana poslije, jer britanske vlasti nemaju namjeru napraviti iznimku za islandsku nogometnu reprezentaciju, kad je u pitanju zabrana dolazaka iz Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prijašnjim odredbama Velika Britanija je dopuštala putovanja vrhunskim sportašima koji su dolazili iz područja pogođenih pandemijom, ali nova ograničenja se odnose i na njih.

Image
Image

Harry Kane of England England v Denmark UEFA Nations League Group A2 football match, Wembley Stadium, London, UK - 14 Oct 2020,Image: 562949591, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no

Pregovori između predstavnika britanske Vlade i Engleskog nogometnog saveza i dalje traju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kalendar za ovu sezonu popunjen, a EURO odgođen za ljeto 2021., moguća odgoda dvoboja Engleske i Islanda ne čini se kao moguća opcija, jer za naknadno odigravanje utakmice nema raspoloživog termina.

Osim "tri lava", čini se da će 'žrtvom' britanskih epidemioloških mjera biti i reprezentacija Danske, u koju su za tri predstojeće utakmice, prijateljsku protiv Švedske te protiv Belgije i Islanda u Ligi nacija, pozvana devetorica igrača iz klubova engleske Premier lige. U sadašnjoj situaciji, čini se da nitko od pozvanih neće napustiti Englesku, a radi se i vrataru Kasperu Schmeichelu (Leicester), Pierre-Emileu Hojbjergu (Tottenham), Andreasu Christensenu (Chelsea), Janniku Vestergaardu (Southampton), Jonasu Loesslu (Everton), Henriku Dalsgaardu i Mathiasu Jensenu (Brentford).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo