ENGLEZIMA NIŠTA JASNO: / Bilić im sve objasnio

Image
Foto: AFP

Ukoliko i dalje mislite da je Premiership najbolja nogometna liga svijeta, prvo kolo europskih kupova vas je sigurno pokolebalo.

19.9.2015.
10:30
AFP
VOYO logo

Tri od četiri engleska predstavnika u Ligi prvaka su 'nastradala. I dok će Englezi još nekako prihvatiti poraz Manchester Cityja od Juventusa (1:2), od Manchester Uniteda i Arsenala su očekivali mnogo više na gostovanjima kod PSV-a i Dinama. No, vratili su se kući praznih ruku, bodovi su ostali u Eindhovenu i Zagrebu.

"Žasto su ljudi toliko iznenađeni porazom Uniteda u Nizozemskoj? To nije nikakav šok. Morate znati da su i druge momčadi dobre. PSV je bio europski prvak, kod njih gube mnoge ugledne momčadi", poručio je Englezima Slaven Bilić, te se osvrnuo na Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može se izgubiti i u Zagrebu. To je bilo veliko iznenađenje, čak je i cijela Hrvatska je bila iznenađena, ali možete izgubiti. Nogomet se igra i u Hrvatskoj. Dinamo je solidna momčad, ne znaju za poraz u više od 40 utakmica. Za vas je šok bio i kad je Liverpool ispao od Beşiktaşa. Nama u Turskoj nije", rezonira trener West Hama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čast Engleske spasio je Chelsea pobjedom 4:0 nad Maccabijem, što je puno premalo za ligu u kojoj su u prijelaznom roku spiskali milijardu funti. Najviše na svijetu. Engleski klubovi od TV prava zarađuju mnogo više od ostatka nogometnog svijeta, ali opet oni su jedini u Ligi petice krenuli negativno. Španjolci od pet klubova imaju samo jedan poraz i tri pobjede, njemački klubovi su najbolje startali (tri pobjede i poraz), a bez poraza, ali sa samo dva kluba su Talijani i Francuzi (po pobjeda i neodlučeno).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada uzmemo u obzir da lani su svi engleski klubovi ispali prije četvrtfinala, da je preklani samo Chelsea se ugurao među četiri, onda teško možemo reći da je Premiership najbolja liga Europe. Najskuplja možda, diskutabilno i najizjednačenija, ali najbolja - teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo