PRIJELAZNI ROK

ENGLEZI SU OPET PORUŠILI SVE REKORDE: Znate li koji je klub potrošio najviše ovoga ljeta?

Engleski prvoligaši su u ovoljetnom prijelaznom roku zabilježili rekordnu potrošnju, šestu sezonu zaredom, s time da su samo jučer, zadnjeg dana roka, potrošili 228 milijuna eura.

Ovog je ljeta 18 klubova Premier lige potrošilo, kako javlja BBC, oko 1,5 milijardi eura na pojačanja. Revizorska tvrtka Deloitte je izračunala da je potrošnja u odnosu na prošlu godinu porasla 23 posto.

Serie A na drugom mjestu

Premier liga je prva po potrošnji, talijanska Serie A s oko 798 milijuna eura je sljedeća, a slijede ih francuska Ligue 1 sa 640 milijuna eura, Bundesliga s 554 milijuna i španjolska La Liga, gdje se prijelazni rok zatvara u petak, s 542 milijuna.

Manchester City je među premierligaškim klubovima najviše izdvojio na nova imena. Prema BBC-u, trener Cityja Pep Guardiola izabrao je nogometaše za koje je klub izdvojio više od 230 milijuna eura.

Lukaku najskuplji

Chelsea je s Davidom Zappacostom (Torino) i Dannyjem Drinkwaterom (Leicester City) koje je doveo zadnjeg dana roka i s ukupno potrošenih 195 milijuna eura na drugom mjestu, dok su Manchester United i Everton, koji je u četvrtak doveo hrvatskog nogometaša Nikolu Vlašića, potrošili 157 milijuna eura.

Najskuplje premierligaško pojačanje bio je Romelu Lukaku koji je iz Evertona prešao u Manchester United za oko 85 milijuna eura, a s bonusima će Everton zaraditi više od 100 milijuna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr