Englezi spašavaju spaljeno maksimirsko ruglo!

Maksimirski stadion zasigurno je jedan od najružnijih u Europi. Ne samo zbog katastrofalne infrastrukture, nego i zbog travnjaka koji više sliči na nekakvu oranicu nego nogometno borilište.

9.3.2011.
10:48
VOYO logo

Sreća pa će Dinamo na svom stadionu ove sezone odigrati još samo šest ili sedam utakmica, ovisno o rezultatu u Kupu. Nitko od europskih momčadi neće više svjedočiti ruglu od zagrebačkog stadiona.

No, što je sa sljedećom sezonom? Modri će opet u Europu, a zar ne bi bilo sramota dočekati neku od uglednijih momčadi na ovakvoj oranici? A pitanje je hoće li sve stroža UEFA dati zeleno svjetlo za nastup na Maksimiru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već dugi niz godina zagrebački klub suočavao se s mogućim zabranama igranja na svom stadionu, no uvijek se nekako na kraju 'isposlovala' dozvola, uz ukor i napomenu kako se to više neće tolerirati. U međuvremenu, maksimirski travnjak je postao još gori – trava na njemu je potpuno spaljena.

Međutim, ipak ima nade da ova priča okonča sretnim završetkom. Naime, Dinamov stadion trebao bi dobiti posve novu podlogu. Na novom nogometnom igralištu s umjetnom travom na Sveticama organizirano je testiranje postojećeg travnjaka. U Maksimir je iz Engleske stigla ekipa iz nezavisnog laboratorija Labosport, a prvi rezultati su odlični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za laboratorij se uzimaju uzorci trave, pijeska, elastic-layera i Bionproa. Ukoliko ti uzorci zadovolje sve kriterije, dobiva se certifikat. Upravo smo na polovici testiranja, a dosadašnji su rezultati zadovoljavajući, čak i odlični", istaknuo je direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman.

Ukoliko teren na Sveticama zadovolji sve kriterije, dobit će najvišu moguću ocjenu za teren s umjetnom travom, FIFA Recommended 2 Star certifikat. Inače, travnjaci koji dobiju taj certifikat imaju zeleno svjetlo za odigravanje utakmica nacionalnih reprezentacija, kao i utakmica Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačni rezultati testiranja travnjaka trebali bi biti poznati za otprilike dva tjedna, ali Englezi već sad poručuju: "Selite ovaj novi travnjak unutar stadionskog rugla na Maksimiru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo