ENGLEZI SLAVE: / Prvi put u 15 godina Premierliga bilježi profit

Prvi put nakon 15 godina klubovi engleske Premierlige zabilježili su profit, objavila je poznata revizorska kuća Deloitte. Takvom je raspletu najviše pridonijelo ograničavanje plaća nogometašima

27.3.2015.
19:17
VOYO logo

Brojke koje je objavio Deloitte pokazuju da su klubovi u sezoni 2013/14 ubilježili ukupan profit od 190 milijuna funti, prije plaćanja poreza. Radi se o iznosu koji je gotovo četiri puta veći od dosadašnjeg rekorda iz sezone 1997/98 (49 milijuna funti).

Prema riječima Dana Jonesa iz Deloittea, ovakve brojke Premierliga može zahvaliti prvenstveno bogatom trogodišnjem ugovoru o pravima emitiranja utakmica. Unatoč tom dobitku, plaće igračima su rasle samo šest posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvođenje kontrole troškova, kako na europskoj, tako i na lokalnoj razini, dovelo je do opreznijeg upravljanja novcem u klubovima. Također, aktualni ugovor o emitiranju utakmica donio je engleskim klubovima prednost u odnosu na veći dio ostatka Europe. Zbog njega još uvijek mogu dovoditi najveće zvijezde, a da ne ulaze u financijske probleme", istaknuo je Adam Bull, viši savjetnik pri Deloitteu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo