ENGLEZI PRODUŽILI UGOVOR IZBORNIKU: / Uspjeh na Mundijalu osigurao Southgateu novi mandat

Image
Foto: AFP

Engleski nogometni savez objavio je kako je produžio ugovor s izbornikom

4.10.2018.
17:59
AFP
VOYO logo

Engleski nogometni savez (FA) objavio je u četvrtak kako je produžio ugovor s dosadašnjim izbornikom Garethom Southgateom (48) do završetka Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Southgate je preuzeo dužnost engleskog izbornika u studenome 2016. godine te je na ovogodišnjem SP u Rusiji odveo "gordi albion" do polufinala u kojemu je izgubio od Hrvatske sa 1-2 nakon produžetka da bi natjecanje završio na četvrtom mjesto nakon poraza od Belgije. No, to je najbolji rezultat Engleske na SP-ima nakon Italije 1990. kada je također bila četvrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševljen sam što sam dobio priliku voditi reprezentaciju i na sljedeća dva velika natjecanja. Ovaj posao je nevjerojatan privilegij i istinska čast. Iz prve ruke iskusiti kako je nacija bila ujedinjena u podršci momčadi ovoga ljeta bilo je nešto posebno i bit će zanimljivo koliko daleko ovaj mladi sastav može otići u narednim godinama", rekao je Southgate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osiguravanje dugoročnog ugovora s Garethom je uvijek bio naš prioritet. On je ostvario odlične rezultate dosada i svima ulio uvjerenje kako se Engleska ponovno može boriti na svjetskoj razini. Želimo mu sve najbolje kako u nastavku lige nacija kao i u kvalifikacijama za EURO 2020. koji će svoju završnicu imati na Wembleyu", kazao je izvršni direktor FA-a Martin Glenn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska će biti i sljedeći suparnik Hrvatske u Ligi nacija, u 3. kolu skupine 4 sljedeći petak u Rijeci. Obje reprezentacije u tu utakmicu ulaze bez bodova, nakon rujanskih poraza od Španjolske koja je na vrhu ljestvice sa šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo