PODCJENJUJE LI BBC MODRIĆA ILI JE UGLEDNI MEDIJ REALAN? / Sutton ispalio biser nad biserima

Image
Foto: AFP

Englezi su napravili korak dalje i proglasili Messija i Ronalda najboljima

17.10.2018.
21:04
AFP
VOYO logo

Tko će osvojiti Zlatnu loptu France Footballa? Pitanje je koje zanima nogometni svijet. Hoće li kapetan Vatrenih Luka Modrić nakon UEFA-ine i FIFA-ine nagrada za najboljeg u Europi i svijetu osvojiti i Zlatnu loptu te tako i službeno prekinuti desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SCHOLES NAVIJA ZA MODRIĆA U MANCHESTER UNITEDU: ‘Treba im netko poput njega, a imam osjećaj da bi se ondje patio i Messi’

Nagrada će biti predana 3. prosinca

Ballon d’Or, Zlatna lopta koju France Football dodjeljuje od 1956. godine najboljem na svijetu bit će predana 3. prosinca i tada ćemo doznati odgovor na ovo pitanje. Za sad mediji i nogometni stručnjaci diljem svijeta pišu i prognoziraju tko bi trebao ponijeti najveću individualnu nagradu u nogometu. Tako je ugledni britanski BBC tijekom srijede donio tekst pod nazivom: "Ballon d'Or: tko je treći najbolji igrač svijeta?"

"Međutim, ove godine postoji stvarna šansa da prvi put od 2007. godine dobitnik neće biti Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo. Ronaldov bivši suigrač u Real Madridu Luka Modrić, koji je u rujnu dobio nagradu najboljeg od strane FIFA-e i u konkurenciji je za Zlatnu loptu, dok su Gareth Bale i Harry Kane također među 30 kandidata za ovogodišnju nagradu", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Englezi su, tako, napravili korak dalje i proglasili Messija i Ronalda najboljima na svijetu. BBC je proveo anketu među navijačima, ali i porazgovarao s nekim bivšim nogometašima: Ruudom Gullitom, Alanom Shearerom, Markom Lawrensonom, Jermaineom Jenasom, Chrisom Suttonom i Patom Nevinom. I zanimljivo, samo je jedan odabrao Modrića, a to je bio Lawrenson. To je opravdao riječima:

'Imao je nevjerojatnu sezonu s Realom nakon prijašnjih nevjerojatnih sezona'

"Imao je nevjerojatnu sezonu s Realom nakon prijašnjih nevjerojatnih sezona, a potom je i kao kapetan vodio Hrvatsku sve do finala Svjetskog prvenstva. Ona zna kako voditi i diktirati utakmicu. Modrić je fantastičan igrač koji može igrati protiv svakog protivnika i uvijek posjeduje rješenje u svakoj situaciji. Uostalom, nakon klupske sezone pokazao se i u Rusiji. Trenutačno ne postoji nigdje na svijetu boljeg veznjaka od njega. Da, to stvarno mislim nakon onog što sam vidio na SP-u u Rusiji proteklog ljera", obrazložio je svoju odluku Lawrenson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suttonov biser

Gullit i Jenas izabrali su Brazilca Neymara, Shearer se odlučio za fantastičnog veznjaka Chelsea i Belgije Edena Hazarda, Nevin je glasao za najboljeg mladog igrača svijeta Mbappea, dok je Sutton ispalio pravi biser kazavši da je najbolji igrač u ovom trenutku defenzivac Liverpoola i Nizozemske Virgil van Dijk. S druge strane, navijači su putem ankete stavili Modrića na drugo mjesto s Mbappeom (16%), iza vodećeg Hazarda (31%).

Stoga, gledajući sve navedeno, način na koji je postavljen tekst i predstavljen javnosti o tome tko je treći najbolji igrač svijeta (?!) odnosno ponuđena anketa, dojma smo kako su Englezi dosta podcijenjivački pristupili ovoj temi. Nekorektno, rekli bi smo. Zbog svega navedenog mi vas u anketi pitamo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podcjenjuje li BBC Modrića ili je ugledni medij realan?"

Glasajte i izrazite svoje mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo