Engleski klubovi najrastrošniji, Kramarić među pet najskupljih u Premierligi

Engleski nogometni premierligaši potrošili su na pojačanja tijekom zimskog prijelaznog roka 170 milijuna eura, što je čak 130 milijuna eura manje od rekordnog siječnja iz 2011. godine.

3.2.2015.
13:26
VOYO logo

Zanimljivo, od 170 milijuna eura, Englezi su 60 potrošili u posljednjim satima prijelaznog roka. Kada se zbroje ljetni i zimski prijelazni rok, klubovi iz elitnog razreda engleskog nogometa potrošili su čak 1,2 milijarde eura što je za 200 milijuna više od dosadašnje rekordne sezone 2013/14.

"S obzirom da su klubovi tijekom ljetnog prijelaznog roka bili rastrošni, i očekivalo se kako ove zime neće trošiti previše", kazao je Dan Jones, jedan od čelnika agencije Deloitte koja je provela istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše su potrošili 'teškaši' Chelsea, Manchester City i Arsenal, ukupno 83 milijuna eura. Najskuplji igrač ove zime bio je napadač Swansea Wilfried Bony koji je za 37 milijuna eura preselio u Manchester City. Chelsea je posljednjeg dana angažirao kolumbijskog reprezentativca Juana Cuadrada iz Fiorentine za 30 milijuna eura. Arsenal je za 15 milijuna eura angažirao Gabriela Paulistu iz Villarreala, Southampton je kupio Ryana Bertranda iz Chelsea za 12 milijuna eura, a u TOP 5 najskupljih zimskih transfera ove zime u Premiershipu je i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić koji je za devet milijuna eura preselio iz Rijeke u Leicester City.

Rekordnu potrošnju u siječnju engleski klubovi su imali 2011. kada su potrošili oko 300 milijuna eura. U posljednjih deset godina najmanje su trošili u siječnju 2010. godine, svega 39 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Serie A najveće transfere su ostvarili Seydou Doumbia koji je preselio iz CSKA-a u Romu za 14,4 milijuna eura, te Manolo Gabbiadini koji je iz Sampdorije prešao u Napoli za 12,5 milijuna eura.

Najveći transfer u Bundesligi je ostvario Andre Schürrle koji je iz Chelsea preselio u Wolfsburg za 32 milijuna eura, što je ujedno i drugi najveći transfer ove zime. Borussija Dortmund je za Kevina Kampla platila Salzburgu 12 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Primeri je prvo mjesto na ljestvici zauzeo Enzo Perez koji je iz Benfice stigao u Valenciju za 25 milijuna eura. Real Madrid je iz Cruzeira kupio Lucasa Silvu za 13 milijuna eura.

Najskuplji transfer u francuskom Le Championnatu je odradio Monaco koji je za 15,7 milijuna eura kupio Bernarda Silvu iz Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilfried Bony - 37 milijuna eura (iz Swanseaja u Manchester City)

Andre Schürrle - 32 milijuna eura (iz Chelseaja u Wolfsburg)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juan Cuadrado - 30 milijuna eura (iz Fiorentine u Chelsea)

Enzo Perez - 25 milijuna eura (iz Benfice u Valenciju)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabriel Paulista - 15 milijuna eura (iz Villarreala u Arsenal)

Seydou Doumbia - 14,4 milijuna eura (iz CSKA-a u Romu)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucas Silva - 13 milijuna eura (iz Cruzeira u Real Madrid)

Manolo Gabbiadini - 12,5 milijuna eura (iz Sampdorije u Napoli)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryan Bertrand - 12 milijuna eura (iz Chelseaja u Southampton)

Kevin Kampl - 12 milijuna eura (iz Salzburga u Borussiju Dortmund)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premiership - 170 milijuna eura

Serie A - 75 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundesliga - 62 milijuna eura

Primera - 55 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Le Championnat - 32 milijuna eura

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo