EKSKLUZIVNO: / 'E baš neće u Dinamo, iz dišpeta!'

Reno Sinovčić javio nam se na povratku iz Münchena, te za Sportski.

18.6.2012.
17:04
VOYO logo

Iz Münchena je u ponedjeljak odjeknula 'bomba' - novi igrač Dinama, Marin Tomasov, otputovao je s priprema Modrih u Njemačku te potpisao ugovor s tamošnjim drugoligašem TSV 1860 Münchenom. Sve je bilo gotovo u jednom danu, u javnost je odmah puštena informacija da je Reno Sinovčić, koji vodi brigu o karijeri 25-godišnjeg veznjaka, izigrao Zdravka Mamića, ali kontroverzni Zadranin tvrdi baš suprotno.

U intervjuu za Sportski.net, par sati nakon potpisivanja ugovora i povratka iz Münchena, Sinovčić je ispričao svoju stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je došlo do velikog preokreta u slučaju Tomasov? A što ti misliš? Mislim da je sve jasno.

Kako jasno? Prije par dana je objavljeno da je Tomasov potpisao za Dinamo, slikao se u Dinamovom dresu, otišao s Dinamom na pripreme... Jedini i isključivi krivac zašto Marin Tomasov nije u Dinamu je - Zdravko Mamić. Ja i Zdravko smo se čuli prošli ponedjeljak i dogovorili smo da Marin dođe u Dinamo. I to za nula kuna odštete Zadru. Zdravko je bio u Poljskoj, rekao mi je da se vraća u petak, i pitao može li Marin već u srijedu potpisati ugovor, da se to završi, da će sve finalizirati brat Zoran u Zagrebu. Dakle, govorimo o prošloj srijedi. Ja sam rekao da ne može, nego da pričekajmo petak i kad se Mamić vrati u Zagreb, onda ćemo on, Marin i ja sjesti i sve staviti na papir. I on pristane, ali me zove dva sata poslije toga i pita me može li Marin od Zadra dobiti popir da od srijede može ići na pripreme s Dinamom i da može trenirati s Dinamom. Mi u Zadru smo mu izdali papir, dakle, da može trenirati s Dinamom i igrati prijateljske utakmice. I ja u petak dolazim u Maksimir, i meni mali kaže da mu je Zoran dao ugovor i da je on potpisao ugorov na pet godina 'kao što smo ja i Zdravko i dogovorili'. I normalno, mali je to i potpisa, pošto je moj sin, moje dite, je li. A mi smo dogovorili skroz suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste na neki način dovedeni pred gotov čin... Tako je. Međutim, ugovor bez raskida sa Zadrom i bez pristupnice, se ne može ni potpisati, on je nevažeći, to može potpisati bilo tko i bilo kada. I velim, ja sam došao tamo, Zoran mi je rekao da mu je Zdravko poručio iz Poljske da se taj ugovor napravi i potpiše, i ja sam jednostavno se pokupio i otišao sam ća. Mali je vidio da sam ljut i pitao me je što sada. Rekao sam: 'Možeš ostati tu, a možemo otići u München od kojeg smo već prije osam dana imali ponudu. Mi smo računali, ajde neka ostane u Hrvatskoj, da vidimo mogu li se neke stvari popraviti danas, sutra, pa bi bilo bolje za sve. Dakle, samo je bio problem jedno - nepoštivanje dogovora. I onda smo rekli: 'E baš neće u Dinamo, iz dišpeta!'

Jeste li se poslije čuli s Mamićem? Pa ja sam se čuo s njim u taj petak. Ja sam bio u Dinamu, Zdravko je bio u drugoj kancelariji, s nekim igračem je nešto dogovarao, ali nisam ga htio čekat nego sam otiša' ća. Čuli smo se telefonom i ja sam mu reka': 'Zdravko, nije u redu i nije fer. Ako smo se dogovorili da nećemo potpisat ugovor, zašto onda..' A on viče: 'Pa nema veze, šta ima veze'. A ja kažem: 'Ima veze! Ima veze ! Ima veze! Nisam tražio ni milijune ni ništa, nego je samo bila stvar principa. Ako smo dogovorili petak, zašto ne sačekaš dva dana, nego ti stavljaš u sridu?'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja je razlika bila u ponudama Dinama i Münchena? U Münchenu smo dobili odštetu 300.000 eura, a plaća bi mu bila otprilike kao i u Dinamu. Ali ovdje uopće nije bilo pitanje novca. Ako smo dvaput o tome razgovarali, i ako sam ja rekao ne, zašto onda tako? Mi smo i s Njemcima imali sve dogovoreno, pa smo ih malo stavili sa strane, jer smo rekli, neka ide u Dinamo, pa bi možda kroz Ligu prvaka, kroz neki transfer, dobio i više. Možda bi za godinu dvije Zadar dobio milijun, dva... Ali nebitno. Mi smo ga Dinamu dali za nula kuna, ali se Zdravko nije držao dogovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo