Kraj sapunice?

EDUARDO I MAMIĆ BLIZU DOGOVORA: Dudu otkrio vraća li se u Dinamo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva (33) potvrdio je u intervjuu za Večernji list da je blizu dogovora sa donedavnim izvršnim predsjednikom Dinama Zdravkom Mamićem s kojim se posljednjih godina viđao na sudu.

Podsjetimo, Županijski sud je prije nekoliko tjedana odlučio da ugovori koje je Mamić sklopio s Eduardom na početku njegove karijere nisu lihvarski, već potpuno pravno valjani. Preinačena je tako prvostupanjska presuda donesena u siječnju 2014. kojom su poništeni i proglašeni lihvarskima svi ugovori između Eduarda i Mamića.

Uskoro novi sastanak

Županijski sud je pravomoćno presudio da je Mamić imao pravo od Eduarda tražiti najprije 50 posto, pa 25 posto i na kraju 20 posto svih prihoda. Također, poništio je i odluku Općinskog građanskog suda kojom je izvan snage stavljena javnobilježnička isprava kojom su izvršni predsjednik Mamić i njegov sin Mario pokrenuli ovrhu nad igračevom imovinom zbog neispunjavanja odredbi spornih ugovora.

Eduardo da Silva
Eduardo da SilvaFoto: AFP

No, u međuvremenu su se Mamić i Eduardo približili dogovoru izvan suda, tako da bi ovoj sapunici uskoro mogao doći kraj.

“Na dobrom smo putu da sve to okončamo, ali ne bih o tome previše pričao. Uglavnom, blizu smo konačnog dogovora i bit će sjajno ako to uspije. Uskoro bismo se trebali opet sastati i sve konačno dogovoriti”, otkrio je Eduardo.

‘Klub moga života’

Naravno, poboljšavanje odnosa između dviju strana odmah je nametnulo pitanje mogućeg Eduardovog povratka u Dinamo. Napadač rođen u Brazilu član je ukrajinskog Šahtara s kojim mu ugovor vrijedi do kraja ove godine.

eduardo da silva dinamo
Eduardo iz Dinamovih danaFoto: CARL DE SOUZA/AFP

“Nemojte to povezivati jedno s drugim. Dinamo je klub mog života, uvijek će mi biti u srcu, Dinamo mi je dao sve i otvorio vrata velike karijere, ali ne vjerujem u povratak. Dinamova je klupska politika oslanjanje na mlađe igrače, neka tako i ostane”, zaključio je Eduardo.

Povratak na Net.hr