DVIJE GODINE CIRKUSA: / Prekid, bojkot, sukob u loži i saslušanje na policiji

Image
Image

Najveći derbi hrvatskog nogometa, dvoboj između Dinama i Hajduka, igra se danas s početkom u 15 sati na maksimirskom stadionu.

5.12.2015.
8:30
VOYO logo

Frcale su posljednjih dana međusobne optužbe i uvrede između Splićana i Zagrepčana zbog kontroverzne odgode utakmice Hrvatskog kupa između Intera i Dinama. Hajdukovci su se žalili da je Dinamo na taj način dobio odmor uoči derbija, a iz Dinama su im uzvratili ismijavanjem na vlastitoj internetskoj stranici.

Image
OGORČENJE RASTE: /

'Prvenstvo je neregularno, a disciplinski sudac ima nečistu savjest!'

Što će biti tijekom same utakmice i nakon nje, tek ćemo vidjeti, a u nastavku vas podsjećamo na najveće afere vezane uz derbi u posljednje dvije godine. Nedostajalo ih sasvim sigurno nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad na Marića

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotić
Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotić

Ljubo Pavasović Visković

Posljednji derbi igran je 19. rujna na Poljudu. Završio je rezultatom 0:0, a sudac Bruno Marić je u 94. minuti dosudio jedanaesterac za Dinamo nakon spornog kontakta Velazqueza i Soudanija. Henriquez je promašio s bijele točke, ali to nije umanjilo ljutnju Splićana koji su smatrali da je Marić morao dosuditi kazneni udarac i za njih na isteku prvog poluvremena zbog Benkovićeva igranja rukom. Nakon utakmice su suca verbalno napali sportski direktor Hajduka Goran Vučević i predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković koji je završio i na razgovoru u policiji. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu ovaj je tjedan ipak odbacilo kaznenu prijavu protiv Pavasovića Viskovića.

Neodigrani derbi

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj
Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Prosvjed na Rivi

Prvi put u povijesti hrvatskog prvenstva 22. studenog 2014. derbi uopće nije odigran. Hajdukovci su se solidarizirali s dijelom svojih navijača kojima je zabranjen ulazak na maksimirski stadion i nisu htjeli istrčati na travnjak. Bijele je po povratku u Split na Poljudu dočekalo nekoliko tisuća navijača, a uslijedili su i veliki prosvjedi na Rivi protiv nepravilnosti u hrvatskom nogometu. Utakmica je očekivano registrirana s 3:0 u korist Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekid zbog uvreda

Image
Image

Ivan Bebek

Nekoliko mjeseci ranije, točnije 17. svibnja 2014., utakmica na Maksimiru je prekinuta u 85. minuti. Sudac Ivan Bebek je triput zaustavljao igru zbog neprimjerenog navijanja, odnosno uvreda na račun Zdravka Mamića i HNS-a, a u 85. je minuti odlučio i trajno prekinuti dvoboj. I ta je utakmica registrirana za Dinamo koji je u trenutku prekida vodio s 1:0.

Mamićev cirkus na Poljudu

Dinamo je 22. ožujka 2014. slavio na Poljudu s 2:0, a u prvom planu je bio izvršni predsjednik zagrebačkog kluba Zdravko Mamić koji je radio cirkus na tribini, vikao, provocirao, pokazivao 'bosanski grb'... Uletio je potom i u svečanu ložu u kojoj se sukobio s legendom Hajduka Ivom Begom. Mamić je kažnjen s devet mjeseci zabrane dolaska na splitske utakmice, a suspenzija je naknadno smanjena na pola godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo