UOČI SPEKTAKLA

OSIJEK TRESE NEVJEROJATNA EUFORIJA: Atmosfera je došla do točke usijanja, ovo još nije viđeno u gradu na Dravi

Nogometaši Osijeka večeras od 20.45 igraju možda i najveću utakmicu u svojoj povijesti protiv nizozemskog velikana PSV-a. No, uoči uzvratne spektakularne utakmice 3. pretkola Europske lige, u kojoj će Osječani braniti pobjedu od 1-0 iz Eindhovena, loša slika plasirana je u nizozemskim medijima o Osijeku.

Na naslovnicama portala vrišti vijest o incidentu koji se navodno dogodio u srijedu navečer. Kako je na svom Twitteru objavio i glasnogovornik Guus Pennings, domaći su navijači navodno napali sedmero zaposlenika PSV-a.

‘PSV ĆE IGRATI U PODRUMU EUROPSKOG NOGOMETA’: Nizozemci tvrde da su napadnuti u Hrvatskoj, njihovi mediji brutalno izvrijeđali Osječane

Policija nema informacija o sukobu

Kontaktirali smo osječku policiju koja nam je kazala kako nema nikakvih informacija o sukobu, a iz izvora bliskih klubu doznajemo kako su klupski dužnosnici PSV-a svojim osječkim domaćinima i kolegama kazali isto. Dakle, oni tvrde kako su im kolege napadnuti u gradu na Dravi.

Službene potvrde, dakle, još uvijek nema, u klubu se nadaju kako je riječ o nekakvoj zabuni, nadaju se kako se to ipak nije dogodilo. Kako bilo, Osijek trese nevjerojatna euforija uoči utakmice. Za sad je, prema informacijama iz kluba, prodano 13 500 ulaznica od ukupno 15 000, ali pretpostavlja se kako će se do početka susreta prodati sve tiskane ulaznice.

Stoga je pritisak na igrače Osijeka veliki, što je i razumljivo, ako se uzme u obzir aktivni rezultat koji Osijek ima, ulog večerašnjeg dvoboja i euforije koja je dosegla točku usijanja, ali ne od visokih temperatura koje vladaju i u Slavoniji. Ovakvo zanimanje i navijačka groznica nije viđena još od one čuvene utakmice protiv Slavije prije 17 godina.

Ogromno zanimanje vlada za utakmicu

Da, još od tada nije bilo takvog zanimanja za jedan dvoboj Osijeka, ako se i to može uspoređivati s ovim ludilom što trenutno vlada u gradu na Dravi. U trenutku pisanja ovog teksta, na osječkim ulicama još nema velikog broja navijača zbog temperatura (trenutno je u Osijeku 37 stupnjeva). Ljudi su se sklonili od vrućine, ali uskoro će osječke ulice biti prepune, uskoro će osječke ulice biti u transu.

Što se tiče i glavnih aktera večerašnjeg dvoboja, oni se trenutno nalaze u karanteni, o čemu smo već i pisali. Trener momčadi Zoran Zekić odlučio ih je poštediti euforije, sakrio je svoje izabranike od navijačkog ludila.

PSV fokusiran samo na dvoboj

Na stadion Gradski vrt će nogometaši Osijeka doći nekih sat i pol prije utakmice, presvući se i lagano se početi zagrijavati uz posljednje upute Zekića. Nizozemci su dosta suzdržani. Prema informacijama kojima raspolažemo, Nizozemci nisu puno pričali s domaćinom, osim što su istaknuli da su njihove kolege napadnute.

Fokusirani su samo na utakmicu, jer nisu u dobroj situaciji, a puno toga im ovisi o ovom dvoboju. Jer, PSV-u financijski cijela sezona ovisi o ulasku u skupine Europske lige. Stoga, njima je pobjeda protiv Osijeka – imperativ.

Povratak na Net.hr