Obavijesti

Sport

Komentari 111

Dražen Ladić: Dao sam im sve, a duguju mi 400.000 eura...

Dražen Ladić: Dao sam im sve, a duguju mi 400.000 eura...
1

14 GODINA SUDI SE S DINAMOM Ladić je lani dobio parnicu, ali viši sud vratio je predmet na novo suđenje. Ladić je uvjeren da Dinamovi "moćnici" drmaju pravosuđem

VIDEO

Nakon više od desetljeća pravnog natezanja i dijametralno suprotnih sudskih presuda različitih sudova po istoj tužbi prije nekoliko mjeseci je, na Ladićevo zgražanje, odlukom Županijskog suda u Rijeci, koji svih ovih godina i nije bio u “igri” niti sudio, sve vraćeno na početak.

Ladić tvrdi da i ovu pravosudnu utakmicu kvare suci te da se u ovom slučaju najbolje vidi kako Dinamovi „moćnici“ i dalje drmaju hrvatskim pravosuđem. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:08

Sve je počelo 2002., kad je Dražen Ladić tužio Dinamo zbog neisplaćenih mu obveza od 400.000 eura. Ladić nije bio jedini koji je sudskim putem pokušao utjerati dug koji je uprava ignorirala.

- Istovjetne ugovore s Dinamom, kao što sam ga imao ja, potpisali su i Joško Jeličić te Goran Jurić. S njima su se nagodili, a sa mnom se vodi postupak. Bilo bi interesantno pitati predsjednika kluba zašto, pa da objasni. Ako ne može s pravne strane, barem s moralne ­- kaže Ladić

Odgovor smo potražili u Dinamu, no nismo ga dobili. Krajem srpnja 2015. Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio u Ladićevu korist i naložio Dinamu da u roku od 15 dana Ladiću isplati 401.833 eura u kunama uvećanu za kamate te da mu podmire parnične troškove od 704.162,50 kuna.

Opet novi sudski postupak

Na tu presudu Dinamo se žalio. Nekim pravnim zavrzlamama rješavanje po Dinamovoj žalbi, umjesto Zagrebačkom županijskom sudu, dostavljeno je Županijskom sudu u Rijeci. 

Sutkinja Dubravka Srečec Fletko u prosincu, po žalbi Dinama, ukida presudu i vraća predmet na ponovno suđenje. Ladić je ogorčen odlukom riječkog suda. Pravni stručnjaci misle da je moguć ovakav pravosudni manevar, da u žalbenom postupku protiv prvostupanjske presude općinskog suda u Zagrebu umjesto zagrebačkog odlučuje neki drugi županijski sud, ali da za to mora postojati opravdan razlog.

- Kome vjerovati ako ne sudstvu i pravosuđu, a činjenice pokazuju suprotno. Vjerujem da i u sudstvu ima časnih ljudi, a u svakom žitu ima kukolja. Ovo što se događa na Županijskom sudu u Rijeci je za svaku osudu ­ smatra Ladić dodajući:
­ Spor se vodi 14 godina, a sutkinja u Rijeci otkriva da je riječ o preuzimanju duga, a ne o promašaju pasivne legitimacije čime je, po mjeom mišljenju, izašla izvan žalbenog naloga – smatra Ladić

Dinamo se za natjecanje u 1. HNL pojavljivao i bio prijavljen pod četiri različita imena. Kao udruga građana NK Croatia upisan je u registar sredinom studenoga 1998. i jedino se tako mogao natjecati.

"Treba poništiti niz utakmica"

Ladić tvrdi da su neki igrači, pola prvoligaškog tima, bili registrirani u NK Croatia športsko dioničko društvo, koje je završilo u stečaju, koji se prema zakonu nisu mogli natjecati pa je sve utakmice koje je Dinamo igrao s krivo registriranim igračima zapravo trebalo poništiti, dok je on svoj ugovor o radu potpisao 19. kolovoza 1999. s NK Croatia, udruga građana. 

Klupska uprava u više navrata tvrdila je da je za plaćanje prema igračima bilo odgovorno dioničko društvo kluba koje je nakon stečaja ugašeno, a ne udruga građana, preko koje klub i danas posluje te da s tim dugom nema ništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao